Viimeinen metsäveli

Välimäki, Misku
Nimeke: Viimeinen metsäveli
Tekijät: Välimäki, Misku (Kirjoittaja)
Niemelä, Ville-Veikko (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523826366
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 3.10.2023
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 5t 47m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 1970-luku, pako, selviytyminen, kohtelu, teini-ikäiset, pojat (ikäryhmät), loikkarit, virolaiset, vastarintaliikkeet, metsäveljet, neuvostovallan aika, suomettuminen, Viro, Neuvostoliitto, Suomi
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2023
Liimasidos, Päänauha, Painettu suojapaperi
26,90 €

Nuoren loikkarin jännittävä pakomatka Kekkosen Suomessa.

Viimeinen metsäveli sijoittuu vuoden 1979 Neuvosto-Viroon ja suomettuneeseen Suomeen. Se on romaani viimeisistä maan alla asuvista vastarintaliikkeen sisseistä ja teinipojan uskomattomasta paosta Pohjolaan, jossa vastaanotto on yhtä viileä kuin sota kylmä.

Metsäveljet Juhan ja Jaak ovat jääneet piileskelemään miehittäjää maan alle. Juhanin pojan varomattomuus johtaa traagisiin tapahtumiin, jotka pakottavat tämän pakenemaan Helsinkiin. Suomessa laittomasti rajan ylittäneet neuvostokansalaiset nähdään kuitenkin ulkopoliittisena ongelmajätteenä. Kuunteleeko Urho Kekkonen Neuvostoliiton vaatimuksia loikkareiden palauttamisesta vai lännen inhimillistä pakolaispolitiikkaa?

Viimeinen metsäveli on vauhdikas ja jännittävä romaani, jonka tarina kerrotaan kauniilla ja kiihkeällä kielellä. Samalla se tekee näkyväksi Suomen skitsofrenian kylmässä sodassa sekä heijastelee nyky-Venäjän suhtautumista toisinajattelijoihin ja naapurimaihinsa.

Misku Välimäki (s. 1978) on työskennellyt tiedottajana ja tiedekirjojen kustannustoimittajana. Viimeinen metsäveli on hänen esikoisromaaninsa.


Katso myös