Viimeinen metsäveli

Välimäki, Misku
Nimeke: Viimeinen metsäveli
Tekijät: Välimäki, Misku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523826359
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 3.10.2023
Hinta: 14,90 € 11,18 € (10,16 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Uutuudet
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 1970-luku, pako, selviytyminen, kohtelu, teini-ikäiset, pojat (ikäryhmät), loikkarit, virolaiset, vastarintaliikkeet, metsäveljet, neuvostovallan aika, suomettuminen, Viro, Neuvostoliitto, Suomi
Äänikirja, 2023
MP3
12,68 €

Kovakantinen kirja, 2023
Suojapaperi
20,18 €

Nuoren loikkarin jännittävä pakomatka Kekkosen Suomessa.

Viimeinen metsäveli sijoittuu vuoden 1979 Neuvosto-Viroon ja suomettuneeseen Suomeen. Se on romaani viimeisistä maan alla asuvista vastarintaliikkeen sisseistä ja teinipojan uskomattomasta paosta Pohjolaan, jossa vastaanotto on yhtä viileä kuin sota kylmä.

Metsäveljet Juhan ja Jaak ovat jääneet piileskelemään miehittäjää maan alle. Juhanin pojan varomattomuus johtaa traagisiin tapahtumiin, jotka pakottavat tämän pakenemaan Helsinkiin. Suomessa laittomasti rajan ylittäneet neuvostokansalaiset nähdään kuitenkin ulkopoliittisena ongelmajätteenä. Kuunteleeko Urho Kekkonen Neuvostoliiton vaatimuksia loikkareiden palauttamisesta vai lännen inhimillistä pakolaispolitiikkaa?

Viimeinen metsäveli on vauhdikas ja jännittävä romaani, jonka tarina kerrotaan kauniilla ja kiihkeällä kielellä. Samalla se tekee näkyväksi Suomen skitsofrenian kylmässä sodassa sekä heijastelee nyky-Venäjän suhtautumista toisinajattelijoihin ja naapurimaihinsa.

Misku Välimäki (s. 1978) on työskennellyt tiedottajana ja tiedekirjojen kustannustoimittajana. Viimeinen metsäveli on hänen esikoisromaaninsa.


Katso myös