Valon varjossa — Miten minusta tuli HIMin kosketinsoittaja ja mitä tapahtui sitten

Salminen, Juska
Nimeke: Valon varjossa — Miten minusta tuli HIMin kosketinsoittaja ja mitä tapahtui sitten
Tekijät: Salminen, Juska (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523825925
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 24.4.2024
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
Avainsanat: HIM, yhtyeet, rock, päihdeongelmat, mielenterveys, toipuminen, henkilöhistoria, historia, Suomi, Zoltan Pluto, muusikot, kosketinsoittimet
Äänikirja, 2024
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2024
Liimasidos, Ylivetokannet, Päänauha, Kannet laminoitu
28,90 €

Nuoren kosketinsoittajan unelmat toteutuivat HIMissä, mutta hinta oli kallis.

HIM-yhtyeen asema yhtenä suomalaisen musiikin suurimpana vientituotteena on kiistaton. Bändi personoitui sen keulakuvaan Ville Valoon, mutta tämä on tositarina kosketinsoittajasta, kovasta HIM-fanista, joka pääsi soittamaan yhtyeeseen kansainvälisen nousukiidon aikana. Tuo kosketinsoittaja on Juska Salminen eli Zoltan Pluto.

Puolen vuoden bändikokemuksella Juska Salminen päätyy idoliensa mukana esiintymään sadoille tuhansille ihmisille, täyttämään vanhempiensa seinät kulta- ja platinalevyillä, kylpemään salamavaloissa ja tienaamaan enemmän rahaa kuin on koskaan haaveillut. Menestyksen huuman vuosia 1998–2000 seuraa kuitenkin nopea syöksy, masennus ja mania. Matka takaisin elävien kirjoihin vie Salmiselta puolitoista vuosikymmentä.

Juska Salminen kertoo avoimesti, millaisia HIM-vuodet olivat, mitä rokkitähteys vaatii ja mikä on julkisuuden ihannoinnin kääntöpuoli. Valon varjossa on kokemuspohjainen selviytymistarina ja matka konserttilavojen spottivaloista oikeaan valoon.

Juska Salminen (s. 1977) on työskennellyt nuorison parissa useita vuosia. Hän on myös luennoitsija sekä lastensuojeluyksikön kehitys- ja markkinointivastaava. Salmisen perheeseen kuuluu vaimon ja pienen pojan lisäksi kissa. Hän on soittanut maailmalla sekä HIMissä että To/Die/Forissa. Valon varjossa on Juska Salmisen esikoisteos.


Katso myös