Valon varjossa — Miten minusta tuli HIMin kosketinsoittaja ja mitä tapahtui sitten

Salminen, Juska
Nimeke: Valon varjossa — Miten minusta tuli HIMin kosketinsoittaja ja mitä tapahtui sitten
Tekijät: Salminen, Juska (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523825819
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.4.2024
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 237
Tuoteryhmät: Taiteilijaelämäkerrat
Uutuudet
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muusikot, kosketinsoittimet, yhtyeet, rock, päihdeongelmat, mielenterveys, toipuminen, henkilöhistoria, historia
Avainsanat: HIM, Suomi, Zoltan Pluto, henkilöhistoria, historia, kosketinsoittimet, mielenterveys, muusikot, päihdeongelmat, rock, toipuminen, yhtyeet
E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2024
MP3
16,90 €

Nuoren kosketinsoittajan unelmat toteutuivat HIMissä, mutta hinta oli kallis.

HIM-yhtyeen asema yhtenä suomalaisen musiikin suurimpana vientituotteena on kiistaton. Bändi personoitui sen keulakuvaan Ville Valoon, mutta tämä on tositarina kosketinsoittajasta, kovasta HIM-fanista, joka pääsi soittamaan yhtyeeseen kansainvälisen nousukiidon aikana. Tuo kosketinsoittaja on Juska Salminen eli Zoltan Pluto.

Puolen vuoden bändikokemuksella Juska Salminen päätyy idoliensa mukana esiintymään sadoille tuhansille ihmisille, täyttämään vanhempiensa seinät kulta- ja platinalevyillä, kylpemään salamavaloissa ja tienaamaan enemmän rahaa kuin on koskaan haaveillut. Menestyksen huuman vuosia 1998–2000 seuraa kuitenkin nopea syöksy, masennus ja mania. Matka takaisin elävien kirjoihin vie Salmiselta puolitoista vuosikymmentä.

Juska Salminen kertoo avoimesti, millaisia HIM-vuodet olivat, mitä rokkitähteys vaatii ja mikä on julkisuuden ihannoinnin kääntöpuoli. Valon varjossa on kokemuspohjainen selviytymistarina ja matka konserttilavojen spottivaloista oikeaan valoon.

Juska Salminen (s. 1977) on työskennellyt nuorison parissa useita vuosia. Hän on myös luennoitsija sekä lastensuojeluyksikön kehitys- ja markkinointivastaava. Salmisen perheeseen kuuluu vaimon ja pienen pojan lisäksi kissa. Hän on soittanut maailmalla sekä HIMissä että To/Die/Forissa. Valon varjossa on Juska Salmisen esikoisteos.


Katso myös