Talouden ilmestyskirja — Velka, inflaatio, nollakasvu ja politiikan umpikuja

Kangasharju, Aki
Nimeke: Talouden ilmestyskirja — Velka, inflaatio, nollakasvu ja politiikan umpikuja
Tekijät: Kangasharju, Aki (Kirjoittaja)
Järvenpää, Markus (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523826069
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 29.9.2023
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 9t 23m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
Avainsanat: kansantalous, suhdannevaihtelut, uudistukset, taloushistoria, rahapolitiikka, katastrofit, kasvu, talouspolitiikka, taloudellinen tila, taloudellinen kehitys, velkaantuminen, inflaatio, finanssipolitiikka, väestönkehitys, hyvinvointivaltio, tulevaisuus, poliittinen päätöksenteko
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2023
Päänauha, Liimasidos, Ylivetokannet, Kannet laminoitu
28,90 €

Onko Suomen suuntana talouden ulkomuseo?

Painava puheenvuoro talouden suunnanmuutoksen välttämättömyydestä. Tulevaisuutemme näyttää Pohjolan surkeimmalta ja talouspolitiikkamme on epäonnistunut, mutta suunta voidaan vielä muuttaa. Luovutko mieluummin hyvinvointivaltiosta vai kääritäänkö hihat?

Taloustieteen asiantuntija Aki Kangasharjun suuhun on laitettu lausahduksia ’köyhille ei saa antaa rahaa’, ’pääministeri on tullut hulluksi’ ja ’palkalla ei tarvitse tulla toimeen’. Mutta mitä Kangasharju todella sanoikaan?

Inflaatioshokki ja korona tulivat ja menivät – olemme silti pulassa. Meitä uhkaavat ongelmat, joita päättäjämme eivät näytä pystyvän ratkaisemaan. Kirjassa kerrotaan mitä uhkat ovat, miksi politiikka epäonnistuu ja miten kaikesta voidaan vielä selvitä.

Mitkä ovat velkaantumisen ja nollakasvun syyt, entä mihin väestön vanheneminen vaikuttaa? Ja onko maahanmuutosta oikeasti hyötyä?

Kirja kertoo, kuinka nopeampi talouskasvu mahdollistaa vihreän siirtymän ja miksi poliitikoiden flirtti modernin rahateorian kanssa on pelottavaa. Lukijalle selviää myös, miksi verotusta ei kannata kiristää ja mikä on maailman toiseksi vanhin ammatti.

Yleistajuinen teos on tarkoitettu kaikille Suomen talouskysymyksistä kiinnostuneille.

Aki Kangasharju on taloustieteen tohtori ja dosentti. Ennen Etlan toimitusjohtajuutta hän toimi Nordean pääekonomistina.


Katso myös