Talouden ilmestyskirja — Velka, inflaatio, nollakasvu ja politiikan umpikuja

Kangasharju, Aki
Nimeke: Talouden ilmestyskirja — Velka, inflaatio, nollakasvu ja politiikan umpikuja
Tekijät: Kangasharju, Aki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523826045
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 29.9.2023
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 303
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansantalous, talouspolitiikka, poliittinen päätöksenteko, taloudellinen tila, taloudellinen kehitys, velkaantuminen, kasvu, inflaatio, finanssipolitiikka, rahapolitiikka, suhdannevaihtelut, katastrofit, väestönkehitys, hyvinvointivaltio, tulevaisuus, taloushistoria
Avainsanat: finanssipolitiikka, hyvinvointivaltio, inflaatio, kansantalous, kasvu, katastrofit, poliittinen päätöksenteko, rahapolitiikka, suhdannevaihtelut, taloudellinen kehitys, taloudellinen tila, taloushistoria, talouspolitiikka, tulevaisuus, uudistukset, velkaantuminen, väestönkehitys
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Onko Suomen suuntana talouden ulkomuseo?

Painava puheenvuoro talouden suunnanmuutoksen välttämättömyydestä. Tulevaisuutemme näyttää Pohjolan surkeimmalta ja talouspolitiikkamme on epäonnistunut, mutta suunta voidaan vielä muuttaa. Luovutko mieluummin hyvinvointivaltiosta vai kääritäänkö hihat?

Taloustieteen asiantuntija Aki Kangasharjun suuhun on laitettu lausahduksia 'köyhille ei saa antaa rahaa', 'pääministeri on tullut hulluksi' ja 'palkalla ei tarvitse tulla toimeen'. Mutta mitä Kangasharju todella sanoikaan?

Inflaatioshokki ja korona tulivat ja menivät - olemme silti pulassa. Meitä uhkaavat ongelmat, joita päättäjämme eivät näytä pystyvän ratkaisemaan. Kirjassa kerrotaan mitä uhkat ovat, miksi politiikka epäonnistuu ja miten kaikesta voidaan vielä selvitä.

Mitkä ovat velkaantumisen ja nollakasvun syyt, entä mihin väestön vanheneminen vaikuttaa? Ja onko maahanmuutosta oikeasti hyötyä?

Kirja kertoo, kuinka nopeampi talouskasvu mahdollistaa vihreän siirtymän ja miksi poliitikoiden flirtti modernin rahateorian kanssa on pelottavaa. Lukijalle selviää myös, miksi verotusta ei kannata kiristää ja mikä on maailman toiseksi vanhin ammatti.

Yleistajuinen teos on tarkoitettu kaikille Suomen talouskysymyksistä kiinnostuneille.

Aki Kangasharju on taloustieteen tohtori ja dosentti. Ennen Etlan toimitusjohtajuutta hän toimi Nordean pääekonomistina.


Katso myös