Puoli valtakuntaa — Kuninkaallisten puolisoiden historiaa

Jaatinen, Satu
Nimeke: Puoli valtakuntaa — Kuninkaallisten puolisoiden historiaa
Tekijät: Jaatinen, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523824508
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.4.2023
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: kuningattaret, puolisot, hallitsijat, kuninkaalliset, elämänkaari, avioliitto, naisen asema, kuningashuoneet, hovit, henkilöhistoria, historia, Eurooppa
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2023

26,90 €

Kiehtovimmat ja merkillisimmät tarinat kuninkaallisista naimakaupoista.

Millaista oli elää puolisona vieraassa maassa juonittelujen, rakastajattarien ja perillisten odotusten keskellä? Kaikilla tarinoilla ei aina ollut onnellista loppua.

Kirjassa tutustutaan Euroopan historiaan kuningatarten ja kruununprinsessojen kautta. Ulkopoliittiset siirrot kuljettivat vuosisatojen ajan nuoria naisia vieraisiin hoveihin. Siellä heiltä odotettiin nöyrää luonnetta, suuria myötäjäisiä ja tervettä kehoa. Jos kuninkaallinen liitto ei toiminut, saattoi edessä olla karkotus luostariin tai matka mestauslavalle. Mutta jos hallitsijan puoliso pelasi korttinsa oikein, hän saattoi nousta koko valtakunnan johtajaksi.

Satu Jaatinen on turkulainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut kuluttamisen ja viihteen historiaan. Hän on kysytty kuninkaallisasiantuntija, jota pyydetään tavan takaa kommentoimaan esimerkiksi Britannian hovin tapahtumia.


Katso myös