Puoli valtakuntaa — Kuninkaallisten puolisoiden historiaa

Jaatinen, Satu
Nimeke: Puoli valtakuntaa — Kuninkaallisten puolisoiden historiaa
Tekijät: Jaatinen, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523824492
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.4.2023
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 251
Tuoteryhmät: Muut elämäkerrat
Historia
BLACK WEEK
Yhteiskunnalliset elämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuningattaret, puolisot, hallitsijat, kuninkaalliset, elämänkaari, avioliitto, naisen asema, kuningashuoneet, hovit, henkilöhistoria, historia
Avainsanat: Eurooppa, avioliitto, elämänkaari, hallitsijat, henkilöhistoria, historia, hovit, kuningashuoneet, kuningattaret, kuninkaalliset, naisen asema, puolisot
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kiehtovimmat ja merkillisimmät tarinat kuninkaallisista naimakaupoista.

Millaista oli elää puolisona vieraassa maassa juonittelujen, rakastajattarien ja perillisten odotusten keskellä? Kaikilla tarinoilla ei aina ollut onnellista loppua.

Kirjassa tutustutaan Euroopan historiaan kuningatarten ja kruununprinsessojen kautta. Ulkopoliittiset siirrot kuljettivat vuosisatojen ajan nuoria naisia vieraisiin hoveihin. Siellä heiltä odotettiin nöyrää luonnetta, suuria myötäjäisiä ja tervettä kehoa. Jos kuninkaallinen liitto ei toiminut, saattoi edessä olla karkotus luostariin tai matka mestauslavalle. Mutta jos hallitsijan puoliso pelasi korttinsa oikein, hän saattoi nousta koko valtakunnan johtajaksi.

Satu Jaatinen on turkulainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut kuluttamisen ja viihteen historiaan. Hän on kysytty kuninkaallisasiantuntija, jota pyydetään tavan takaa kommentoimaan esimerkiksi Britannian hovin tapahtumia.


Katso myös