Muistisairaan selviytymisopas

Tavi, Varpu; Lahtonen, Riitta
Nimeke: Muistisairaan selviytymisopas
Tekijät: Tavi, Varpu (Kirjoittaja)
Lahtonen, Riitta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916198
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2019
Hinta: 14,90 € 6,90 € (6,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 59.55 Hermosto. Neurologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muistisairaudet, diagnoosi, Alzheimerin tauti, Parkinsonin tauti, Lewyn kappale -dementia, otsa-ohimolohkorappeumat, dementia, hoitomenetelmät, elintavat, kotihoito, laitoshoito, omaishoito, saattohoito, lääkehoito, kuntoutus
Avainsanat: Alzheimerin tauti, Lewyn kappale -dementia, Parkinsonin tauti, afasia, dementia, diagnoosi, elintavat, hoitomenetelmät, kotihoito, kuntoutus, laitoshoito, laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista, lääkehoito, muistihäiriöt, muistisairaudet, omaishoitajat, omaishoito, otsa-ohimolohkorappeumat, palvelukodit, saattohoito
E-kirja, 2020
EPUB
9,90 €

Ensimmäinen suomalainen, kansantajuinen opas muistisairauksista.

Muistisairaus koskettaa tavalla tai toisella useimpia meistä. Kuka sairastuu itse, kenellä läheinen tai ystävä. Muistisairaus pelottaa ja ahdistaa niin sairastunutta kuin hänen omaisiaankin.

Mitä muistisairausdiagnoosi tarkoittaa? Miten sairaus etenee? Voiko Alzheimeria ennaltaehkäistä tai sen kehitystä hidastaa ruokavaliolla ja elämäntavoilla? Miten muistisairauksia voidaan hoitaa lääketieteen keinoin? Mistä täydentävistä hoidoista saattaa olla apua? Mistä voi saada apua käytännön kysymyksissä? Miten yhteiskunta tukee muistisairaan hoitoa? Mitä turvalaitteita on olemassa? Mitä laki sanoo muistisairaan itsemääräämisoikeudesta ja asioiden hoidosta? Miten kotihoito toteutetaan? Milloin palveluasuminen tulee ajankohtaiseksi? Miten omaishoitajan jaksamisesta voi huolehtia? Mikä on muistisairaan todellisuus? Miten suhtautua harhoihin ja toistuviin tarinoihin? Mitä sitten, kun muistisairas ei enää tunnista omia perheenjäseniään?

Tämä kirja vastaa kaikkiin näihin kysymyksiin ja vielä moniin muihinkin. Kirja on tuhti tietopaketti ja käsikirja kaikesta muistisairauksiin liittyvistä asioista. Ennen kaikkea kirjan tarkoitus on osoittaa, että muistisairaus ei merkitse mielekkään ja arvokkaan elämän loppumista!

Varpu Tavi (oik.) on filosofian maisteri, yksi Suomen luetuimpia terveystietokirjailijoita sekä Iltalehden Lifestyleosion blogisti. Hänellä on Alzheimeria sairastava äiti.

Riitta Lahtonen (vas.) on filosofian maisteri ja lääketieteen tohtori, jolla on palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys. Hän on työskennellyt kaikilla terveydenhoidon sektoreilla, sotaleskien kuntoutuksesta vastaavana lääkärinä sekä saattohoitokoti Karinan vastaavana lääkärinä. Nykyisin hänellä on yksityisvastaanotto lääkäriasemalla, joka on suunnattu 65+ asiakkaille. Hän työskentelee tehostetun palveluasumisen sekä kotisairaanhoidon lääkärinä. Hän on toiminut Alzheimerin tautia sairastavan äitinsä omaishoitajana.

Varpu Tavi on kokonaisvaltaiseen terveyteen ja täydentävään lääketieteeseen erikoistunut tietokirjailija, toimittaja ja blogisti, joka on jo vuosia edelläkävijänä kirjoittanut hiilihydraattitietoisen ruokavalion ja luonnonmukaisten hormonihoitojen puolesta.


Katso myös