Minä, aseet ja maailma — Diplomaattiset muistelmat

Patokallio, Pasi
Nimeke: Minä, aseet ja maailma — Diplomaattiset muistelmat
Tekijät: Patokallio, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523826809
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.10.2023
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 379
Tuoteryhmät: Venäjä
Yhteiskunnalliset elämäkerrat
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suurlähettiläät, diplomaatit, ulkomaanedustus, turvallisuuspolitiikka, asevalvonta, kansainväliset suhteet, historia, henkilöhistoria
Avainsanat: 1970-luku, 1980-luku, 1990-luku, 2000-luku (vuosikymmen), 2010-luku, asevalvonta, diplomaatit, henkilöhistoria, historia, kansainvälinen politiikka, kansainväliset suhteet, suurlähettiläät, turvallisuuspolitiikka, ulkomaanedustus
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Elävästi kirjoitetut, vähemmän diplomaattiset muistelmat.

Kokeneen diplomaatin Pasi Patokallion muistelmat ottavat terävästi kantaa ulkoministeriön toimintaan, kärkipoliitikkoihin sekä Suomen ja maailman tapahtumiin Kekkosen ajasta aina Ukrainan-sotaan asti. Asevalvontaan urallaan paneutunut diplomaatti antaa lukijalle myös rautaisannoksen ajankohtaista ydinasetietoutta.

Minä, aseet ja maailma on lähihistoriaa avaava lukuelämys kaikille, joita kiinnostavat kokeneen diplomaatin arviot Suomen roolista kansainvälisessä politiikassa.

Teoksessa seurataan ainutlaatuisen läheltä asevalvonnan maailmaa ja sitä, kuinka Suomen etuja sekä turvallisuutta edistettiin neuvotteluissa ympäri maailmaa. Asialistalla ovat niin ydinsulku, kemialliset aseet, ydinaseettomat vyöhykkeet, ympäristösodankäynti kuin strateginen vientivalvonta ja surullisen kuuluisa Itämeren kaasuputki.

Patokallio todisti paikan päällä Neuvostoliiton ydinaseiden hävittämistä Kapustin Yarissa ja kuunteli Fidel Castron sotaista puhetta aseidenriisuntakonferenssissa Havannassa. Hän taittoi peistä YK-puheiden sisällöstä ulkoministeri Paavo Väyrysen kanssa.

Tarja Halosen kanssa Patokallio otti tiukasti yhteen asevientiluvista ja kohutuista jalkaväkimiinoista. Heillä oli myös erimielisyyksiä, kun Patokallio kampanjoi Suomea YK:n turvallisuusneuvostoon ulkoministeri Alexander Stubbin erityisedustajana.

Suurlähettiläs Pasi Patokallio (s. 1949) edusti Suomea monissa kansainvälisissä asevalvontaneuvotteluissa. Hän palveli yli neljäkymmentävuotisella urallaan Suomen edustustoissa Washingtonissa, Tokiossa, Genevessä ja New Yorkissa, ja toimi Suomen suurlähettiläänä Israelissa, Kanadassa ja Australiassa.


Katso myös