Minä, aseet ja maailma

Patokallio, Pasi
Nimeke: Minä, aseet ja maailma
Tekijät: Patokallio, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523826939
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.10.2023
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: 1970-luku, 1980-luku, 1990-luku, 2000-luku (vuosikymmen), 2010-luku, henkilöhistoria, suurlähettiläät, diplomaatit, ulkomaanedustus, asevalvonta, turvallisuuspolitiikka, kansainvälinen politiikka, historia, kansainväliset suhteet
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2023

28,90 €

Elävästi kirjoitetut, vähemmän diplomaattiset muistelmat.

Kokeneen diplomaatin Pasi Patokallion muistelmat ottavat terävästi kantaa ulkoministeriön toimintaan, kärkipoliitikkoihin sekä Suomen ja maailman tapahtumiin Kekkosen ajasta aina Ukrainan-sotaan asti.  Asevalvontaan urallaan paneutunut diplomaatti antaa lukijalle myös rautaisannoksen ajankohtaista ydinasetietoutta.

Minä, aseet ja maailma on lähihistoriaa avaava lukuelämys kaikille, joita kiinnostavat kokeneen diplomaatin arviot Suomen roolista kansainvälisessä politiikassa.

Teoksessa seurataan ainutlaatuisen läheltä asevalvonnan maailmaa ja sitä, kuinka Suomen etuja sekä turvallisuutta edistettiin neuvotteluissa ympäri maailmaa. Asialistalla ovat niin ydinsulku, kemialliset aseet, ydinaseettomat vyöhykkeet, ympäristösodankäynti kuin strateginen vientivalvonta ja surullisen kuuluisa Itämeren kaasuputki.

Patokallio todisti paikan päällä Neuvostoliiton ydinaseiden hävittämistä Kapustin Yarissa ja kuunteli Fidel Castron sotaista puhetta aseidenriisuntakonferenssissa Havannassa. Hän taittoi peistä YK-puheiden sisällöstä ulkoministeri Paavo Väyrysen kanssa.

Tarja Halosen kanssa Patokallio otti tiukasti yhteen asevientiluvista ja kohutuista jalkaväkimiinoista. Heillä oli myös erimielisyyksiä, kun Patokallio kampanjoi Suomea YK:n turvallisuusneuvostoon ulkoministeri Alexander Stubbin erityisedustajana.

Suurlähettiläs Pasi Patokallio (s. 1949) edusti Suomea monissa kansainvälisissä asevalvontaneuvotteluissa. Hän palveli yli neljäkymmentävuotisella urallaan Suomen edustustoissa Washingtonissa, Tokiossa, Genevessä ja New Yorkissa, ja toimi Suomen suurlähettiläänä Israelissa, Kanadassa ja Australiassa.


Katso myös