Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Manserock jäi soimaan

Korkki, Jari
Nimeke: Manserock jäi soimaan
Tekijät: Korkki, Jari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523824027
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.9.2022
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 78.92 Suomen musiikin historia
Avainsanat: Tampere, henkilöhistoria, historia, musiikkielämä, muusikot, rock, suomirock, yhtyeet, Juha Torvinen, Mikko Pantse Syrjä, Heikki Silvennoinen, Ralf Henrik Dave Lindholm, Kari Peitsamo, Pauli Hanhiniemi, Pauli Pate Mustajärvi, Jonne Aaron Liimatainen, Rauli Rale Koivisto, Pertti Olavi Veltto Virtanen, Mauri Moog Konttinen, Tapio Korjus, Kari Epe Helenius, Jukka Waldemar Wallenius, Mikko Alatalo, Martti Syrjä, Tiina Toni Lähteenmäki, Kirsi-Marja Kikka Laitinen, Yrjö Mikael Mika Sundqvist, Juhani Juice Leskinen
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2022

24,90 €

Pakollinen oppimäärä jokaiselle suomirokin ystävälle.

Se on kiukun patinoimaa, reteetä ja roimaa, kirjoitti Juice Leskinen kappaleessaan Manserock. Jari Korkin Manserock jäi soimaan herättää henkiin aikakauden, joka ei tunne kännyköitä tai pankkikortteja, mutta suorastaan huutaa päästä keikkailemaan.

Käsitteen tuntevat kaikki, mutta kuka keksi manserockin? Mitä Tampereella tapahtui ennen Marilyniä? Ja miksi Tampereesta tuli suomirokin pääkaupunki viimeistään 1980-luvulla, vaikka kaikki aikalaiset eivät edes halunneet tunnustautua manserokkareiksi. Jälkikäteen on toki helppo myöntää, ettei siitä eroonkaan pääse. Manserock jäi soimaan.

Miten syntyivät Soundi, Epe’s, Poko ja Rockadillo? Miten Tampereen ylioppilastalosta tuli kaiken keskipiste, jossa tapasivat niin musiikin, elokuvan, sarjakuvan kuin jalkahöntsynkin ystävät? Miten paikallisradiot ja Tullikamari muokkasivat manserockia? Millaiseen rooliin nousivat vahvat naiset, entä nuoret vihaiset miehet?

Jari Korkki on Tampereella syntynyt ja opiskellut toimittaja ja kirjailija, joka ennen politiikan toimittajan uraansa toimi muun muassa tamperelaisen paikallisradio 957:n ohjelmapäällikkönä. Ehkä juuri siksi hän laulaa myös itsensä tarinaan Knihtinä, kun Tiernapoikien pääroolit on varattu Juice Leskiselle ja Matti Pellonpäälle. Aiemmin Korkki on kirjoittanut muun muassa jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummolasta kertovan kirjan Kale – Rautakansleri.


Katso myös