Manserock jäi soimaan

Korkki, Jari
Nimeke: Manserock jäi soimaan
Tekijät: Korkki, Jari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523824010
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.9.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 272
Tuoteryhmät: BLACK WEEK
Taiteilijaelämäkerrat
Musiikki ja kulttuuri
Kirjastoluokka: 78.92 Suomen musiikin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomirock, rock, yhtyeet, muusikot, musiikkielämä, historia, henkilöhistoria
Avainsanat: Heikki Silvennoinen, Jonne Aaron Liimatainen, Juha Torvinen, Juhani "Juice" Leskinen, Jukka "Waldemar" Wallenius, Kari "Epe" Helenius, Kari Peitsamo, Kirsi-Marja "Kikka" Laitinen, Martti Syrjä, Mauri "Moog" Konttinen, Mikko "Pantse" Syrjä, Mikko Alatalo, Pauli "Pate" Mustajärvi, Pauli Hanhiniemi, Pertti Olavi "Veltto" Virtanen, Ralf Henrik "Dave" Lindholm, Rauli "Rale" Koivisto, Tampere, Tapio Korjus, Tiina "Toni" Lähteenmäki, Yrjö Mikael "Mika" Sundqvist, henkilöhistoria, historia, musiikkielämä, muusikot, rock, suomirock, yhtyeet
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Pakollinen oppimäärä jokaiselle suomirokin ystävälle.

Se on kiukun patinoimaa, reteetä ja roimaa, kirjoitti Juice Leskinen kappaleessaan Manserock. Jari Korkin Manserock jäi soimaan herättää henkiin aikakauden, joka ei tunne kännyköitä tai pankkikortteja, mutta suorastaan huutaa päästä keikkailemaan.

Käsitteen tuntevat kaikki, mutta kuka keksi manserockin? Mitä Tampereella tapahtui ennen Marilyniä? Ja miksi Tampereesta tuli suomirokin pääkaupunki viimeistään 1980-luvulla, vaikka kaikki aikalaiset eivät edes halunneet tunnustautua manserokkareiksi. Jälkikäteen on toki helppo myöntää, ettei siitä eroonkaan pääse. Manserock jäi soimaan.

Miten syntyivät Soundi, Epe's, Poko ja Rockadillo? Miten Tampereen ylioppilastalosta tuli kaiken keskipiste, jossa tapasivat niin musiikin, elokuvan, sarjakuvan kuin jalkahöntsynkin ystävät? Miten paikallisradiot ja Tullikamari muokkasivat manserockia? Millaiseen rooliin nousivat vahvat naiset, entä nuoret vihaiset miehet?

Jari Korkki on Tampereella syntynyt ja opiskellut toimittaja ja kirjailija, joka ennen politiikan toimittajan uraansa toimi muun muassa tamperelaisen paikallisradio 957:n ohjelmapäällikkönä. Ehkä juuri siksi hän laulaa myös itsensä tarinaan Knihtinä, kun Tiernapoikien pääroolit on varattu Juice Leskiselle ja Matti Pellonpäälle. Aiemmin Korkki on kirjoittanut muun muassa jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummolasta kertovan kirjan Kale - Rautakansleri.


Katso myös