Luolatarinoita — Suomalaisen luolan filosofia ja muotokuva

Pietikäinen, Harri-Pekka
Nimeke: Luolatarinoita — Suomalaisen luolan filosofia ja muotokuva
Tekijät: Pietikäinen, Harri-Pekka (Kirjoittaja)
Bäckman, Markus (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523822382
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.3.2022
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 5t 28m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
Avainsanat: Suomi, esihistoria, historia, kansanperinne, kansantarinat, kivikausi, kokemukset, kulttuuriantropologia, luolat, luontokohteet, muinaisusko, myytit, perimätieto, retkeily
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2022

6,90 €

Kun ryömii luolaan, mönkii samalla omaan sielunmaisemaansa. Se, millaiseksi kokemus muodostuu, riippuu siitä, mitä etsii ja kaipaa - tietämättään tai tiedostaen.

Kirjailija meni luolaan luotaamaan niihin liittyvien tarinoiden avulla ihmiselon historiaa ja pohtimaan luonnon ja ihmisen välistä suhdetta.

Ahtaan paikan kammosta kärsivä Harri-Pekka Pietikäinen päättää ryömiä luolaan. Alkuun ajatus kauhistuttaa, mutta pelon tietoinen kohtaaminen häivyttää klaustrofobiset tuntemukset, joiden alta kuoriutuu innostus ja uteliaisuus.

Luolat ovat toimineet ihmisen historiassa suojapaikkoina, kirkkoina, tallelokeroina ja jopa koteina. Niissä ovat majailleet niin ryövärit, samaanit kuin sotapäälliköt. Monia hirvittää pelkkä ajatus luolaan menemisestä. Tämä siitäkin huolimatta, että ne ovat olleet läpi ihmisen historian turvallisimpia suojapaikkoja ja luotettavimpia tallelokeroita.

Harri-Pekka Pietikäinen (s. 1980) on tietokirjailija, jonka viimeisin teos Pinnan alla - elämäni valkohain kanssa pureutui ihmisen ja ikonisen pedon kohtaamiseen. Pietikäinen kirjoittaa luonnosta ja lähestyy kirjojensa aiheita kulttuuriantropologisesta kulmasta käsin.


Katso myös