Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu

Mennander, Ari; Rautanen, Kaisa
Nimeke: Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu
Tekijät: Mennander, Ari (Kirjoittaja)
Rautanen, Kaisa (Kirjoittaja)
Nissinen, Jari (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523823617
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.8.2022
Hinta: 16,90 € 12,68 € (11,53 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Suomi, henkilöhistoria, historia, iskelmät, laulaja-lauluntekijät, muusikot, pappeus, perheet, popmusiikki, säveltäjät, viihdemusiikki, Jukka Kuoppamäki
E-kirja, 2022
EPUB
11,18 €

Kovakantinen kirja, 2022
Suojapaperi
18,68 €

Kunnianosoitus 80 vuotta täyttävälle säveltäjämestarille ja kaikkien suomalaisten tuntemalle 50-vuotiaalle Sininen ja valkoinen -kappaleelle.

Elämän mittainen laulu on ensimmäinen elämäkerta Kuoppamäestä, jossa muutkin kuin hän itse muistelevat rakastetun lauluntekijän ja hengenmiehen uraa ja elämää.

Jukka Kuoppamäki (s. 1942) tunnetaan lukuisista menestyshiteistään, kuten Pieni mies, R-a-k-a-s, Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna. Hänet muistetaan lisäksi yhtenä television läpimurtovuosikymmenen 1970-luvun suosituimpana laulajana Syksyn sävel -voittoineen. Kuoppamäki on ennen kaikkea lauluntekijä, säveltäjä ja sanoittaja. Hänellä on ainutlaatuinen asema suomalaisen musiikin historiassa.

Kuoppamäki yllätti kaikki lähtemällä 34-vuotiaana pappisseminaariin Länsi-Saksaan. Perhe, johon siunaantui lopulta seitsemän lasta, seurasi perässä. Pappina toisen merkittävän uran tehnyt Kuoppamäki onkin viettänyt yli puolet elämästään Saksassa. Tähän liittyy myös lauluntekijän elämän suurin tragedia – hän olisi halunnut tehdä papin työtä Suomessa, muttei saanut siihen koskaan mahdollisuutta, vastoin hänelle annettuja lupauksia.


Katso myös