Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu

Mennander, Ari; Rautanen, Kaisa
Nimeke: Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu
Tekijät: Mennander, Ari (Kirjoittaja)
Rautanen, Kaisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523823594
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 31.8.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 480
Tuoteryhmät: Taiteilijaelämäkerrat
BLACK WEEK
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muusikot, laulaja-lauluntekijät, viihdemusiikki, iskelmät, popmusiikki, henkilöhistoria, pappeus, historia
Avainsanat: Jukka Kuoppamäki, Suomi, henkilöhistoria, historia, iskelmät, laulaja-lauluntekijät, muusikot, pappeus, perheet, popmusiikki, säveltäjät, viihdemusiikki
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Kunnianosoitus 80 vuotta täyttävälle säveltäjämestarille ja kaikkien suomalaisten tuntemalle 50-vuotiaalle Sininen ja valkoinen -kappaleelle.

Elämän mittainen laulu on ensimmäinen elämäkerta Kuoppamäestä, jossa muutkin kuin hän itse muistelevat rakastetun lauluntekijän ja hengenmiehen uraa ja elämää.

Jukka Kuoppamäki (s. 1942) tunnetaan lukuisista menestyshiteistään, kuten Pieni mies, R-a-k-a-s, Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna. Hänet muistetaan lisäksi yhtenä television läpimurtovuosikymmenen 1970-luvun suosituimpana laulajana Syksyn sävel -voittoineen. Kuoppamäki on ennen kaikkea lauluntekijä, säveltäjä ja sanoittaja. Hänellä on ainutlaatuinen asema suomalaisen musiikin historiassa.

Kuoppamäki yllätti kaikki lähtemällä 34-vuotiaana pappisseminaariin Länsi-Saksaan. Perhe, johon siunaantui lopulta seitsemän lasta, seurasi perässä. Pappina toisen merkittävän uran tehnyt Kuoppamäki onkin viettänyt yli puolet elämästään Saksassa. Tähän liittyy myös lauluntekijän elämän suurin tragedia - hän olisi halunnut tehdä papin työtä Suomessa, muttei saanut siihen koskaan mahdollisuutta, vastoin hänelle annettuja lupauksia.


Katso myös