Ihminen sodassa — Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodasta

Kinnunen, Tiina; Kivimäki, Ville
Nimeke: Ihminen sodassa — Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodasta
Tekijät: Kinnunen, Tiina (Toimittaja)
Kivimäki, Ville (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524929028
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 13421473
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: Sotahistoria
Kirjastoluokka: 92.73 Suomen historia v. 1939-1945
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotahistoria, sodat, sota-aika, kokemukset, sotilaat, kotirintama, sosiaalinen kontrolli, sosiaaliset suhteet, muistaminen, muistelu, talvisota, jatkosota, toinen maailmansota, sotilassosiologia, psykohistoria
Avainsanat: Suomi, historia, jatkosota, kokemukset, kotirintama, muistaminen, muistelu, psykohistoria, sodankäynti, sodat, sosiaalinen kontrolli, sosiaaliset suhteet, sota-aika, sotahistoria, sotilaat, sotilassosiologia, talvisota, toinen maailmansota, tutkimus
Sodassa kaikki ovat uhreja.

Ihminen sodassa on uudenlainen, kokoava esitys talvi- ja jatkosodasta ruohonjuurikokemusten näkökulmasta. Kirja kertoo ihmisten sotakokemuksista ja sodan inhimillisistä seurauksista. Se avartaa ja kyseenalaistaa käsityksiämme Suomen sotahistoriasta.

Kirja vastaa mm. kysymyksiin: Onnistuuko sodan erottaman avioparin säilyttää läheisyytensä? Oliko homoseksuaalin vaikea sopeutua rintamayhteisöön, ja millaista miehisyyttä sota tuotti? Miten sodan koki nuoruuttaan elävä nainen, jonka rakastettu oli saksalaissotilas? Miten uhrihenkeä ylläpidettiin ja miten se konkretisoitui ihmisen menettäessä rakkaan lähimmäisensä? Oliko tappaminen rintamamiehille ongelma, rutiinityötä vai herättikö se peräti mielihyvää?

Artikkeleiden kirjoittajat edustavat alansa parasta asiantuntemusta. Laajat kokooma-artikkelit ovat kirjoittaneet professori Juha Siltala sekä englantilainen professori Joanna Bourke, joka on uuden sotahistorian tunnetuimpia tutkijoita maailmassa. Mukana ovat myös tutkijat Anders Ahlbäck, Sonja Hagelstam, Anu Heiskanen, Arto Jokinen, Marianne Junila, Mikko Karjalainen, Ilona Kemppainen, Riitta Kormano, Sirpa Kähkönen, Jaana Loipponen, Kati Mustola, Kirsi Mäki, Kaarle Sulamaa ja Tuomas Tepora. Kirjan ovat toimittaneet FT Tiina Kinnunen ja FM Ville Kivimäki.


Katso myös