Wadén — Dan. Joh. Wadén puhelimen, sähkövalaistuksen, metsästyksen ja kenneltoiminnan edelläkävijänä - Dan. Joh. Wadén, inflytelserik föregångare inom telefoni och elbelysning, jakt och kennelverksamhet

Häikiö, Martti
Nimeke: Wadén — Dan. Joh. Wadén puhelimen, sähkövalaistuksen, metsästyksen ja kenneltoiminnan edelläkävijänä - Dan. Joh. Wadén, inflytelserik föregångare inom telefoni och elbelysning, jakt och kennelverksamhet
Alkuteos: Wadén
Tekijät: Häikiö, Martti (Kirjoittaja)
Stèn, Johan (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523753198
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Wadén
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: ruotsi, suomi
Sivumäärä: 346
Tuoteryhmät: Muut elämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: liikemiehet, sähkötekniikka, lennätin, puhelimet, valaistus, metsästys, kenneltoiminta, kehittäminen, historia
Avainsanat: Suomi, historia, kehittäminen, kenneltoiminta, lennätin, liikemiehet, metsästys, puhelimet, sähkötekniikka, valaistus
E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Ainutlaatuisen uranuurtajan näyttävästi kuvitettu elämäkerta

Daniel Johannes Wadenin (1850-1930) elämäkerta avaa kiinnostavia näkymiä niin suomalaisen tietoliikenteen ja yritystoiminnan kuin metsästyksen ja koiraharrastuksen ensiaskeleisiin Suomessa.

Waden oli monen alan uranuurtaja. Kielitaitoinen ja laajasti matkustellut filosofian maisteri tunnetaan parhaiten Suomen puhelintoiminnan isänä. Hän muun muassa rakensi yli 2 500 puhelinta.

Hänen näkyvimpiä aikaansaannoksiaan olivat Helsingin Puhelinyhdistys, nykyisen Elisa Oyj:n kantayhtiö, sekä Etelä-Suomen kaupunkienvälinen puhelinyhtiö eli kaukopuheluliikenne.

Waden myös rakensi Helsingin ensimmäisen sähkölaitoksen eli hän on nykyisen Helen Oy:n perustaja.

Waden oli luomassa valtakunnallista metsästysjärjestöä ja maamme ensimmäistä kenneljärjestöä. Hän oli nykyaikaisen riistanhoidon ja käyttökoirien jalostustoiminnan edelläkävijä.

Häikiön kirjoittama elämäkerta valottaa Wadenin persoonaa ja ainutlaatuisen merkittävää elämäntyötä. Samalla se avaa mielenkiintoisen näkymän teknologisten murrosten luonteeseen ja Suomen Metsästäjäliiton ja Suomen Kennelliiton alkuvaiheisiin.

Kirja on kaksikielinen (suomi, ruotsi) ja sen kuvitus on valtaosin aiemmin julkaisematonta.

Professori Martti Häikiö on kirjoittanut useita elämäkertoja sekä teoksia tietoliikenteen, sivistyksen, kulttuurin ja politiikan historiasta.


Katso myös