Viipurinlahden sankarit

Haaja, Mikko
Nimeke: Viipurinlahden sankarit
Tekijät: Haaja, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523759237
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 10.10.2023
Hinta: 23,90 € (21,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Historialliset romaanit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Teikarsaari (Säkkijärvi), Viipurinlahti, hyökkäyssota, jatkosota, puna-armeija, puolustuslinjat, puolustussota, sotilaat, suomalaiset, taistelut, toinen maailmansota
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Todenmukaisuudessaan vaikuttava sotaromaani.

Uuden polven sotakirjailijan neljäs romaani vie kahden veljeksen tarinan myötä autenttisiin sotatapahtumiin Viipurinlahdelle.

Kesäkuun lopussa 1944 puna-armeija aloittaa suurhyökkäyksen suomalaisjoukkojen hallussa oleville Viipurinlahden saarille. Neuvostojoukot koettavat kerta toisensa jälkeen saada haltuunsa pienen, mutta tärkeän Teikarin saaren.

Kersantti Tauno Jaatinen on osallistunut vuoden 1942 Suursaaren valtaukseen, mutta nyt Teikarissa koittavat hänen sotapolkunsa kovimmat taistelut.
Pikkuveli Heikki on aina ihaillut talvisodassa kaatunutta isoveljeään Anttia. Varsinkin kuin heidän isänsä on pitänyt tätä perheen ainoana todellisena sankarina. Heikillä on kova tarve näyttää, että hänkin pärjää rintamalla.
Kun kohtalonhetki koittaa ja vihollinen valmistautuu ratkaisevaan ylimenohyökkäykseen mantereelle, Heikki oppii kovissa torjuntataisteluissa ja armottomissa vastaiskuissa kantapään kautta, mitä sankaruus todellisuudessa tarkoittaa..

Mikko Haaja (s. 1990) on Lappeenrannssa asuva ammattisotilas, joka edustaa uutta sotakirjailijasukupolvea. Häneltä ovat aiemmin ilmestyneet romaanit Läpi tulihelvetin, Tulimyrsky Tali-Ihantalassa sekä Aunus tulessa.


Katso myös