Viimeinen paraati Pjongjangissa - Luhistuuko Pohjois-Korea?

Myrberg, Kai
Nimeke: Viimeinen paraati Pjongjangissa - Luhistuuko Pohjois-Korea?
Tekijät: Myrberg, Kai (Kirjoittaja)
Peltola, Jukka (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523756076
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 23.9.2022
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 5t 56m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 48.18 Keski- ja Itä-Aasia
Avainsanat: Korean kansantasavalta, diktatuuri, ennusteet, eristys (eristäminen muista), johtajat, kansainväliset suhteet, poliittiset järjestelmät, skenaariot, taloudellinen kehitys, tulevaisuus, yhteiskuntakehitys, yhteiskuntaolot
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2022

4,90 €

Hajoaako Pohjois-Korea omaan mahdottomuuteensa?

Teos esittää tuoreimman tiedon perusteella toinen toistaan kiinnostavampia ja osin hurjiakin skenaarioita Pohjois-Korean tulevaisuudesta.

Pohjois-Koreassa on kärsitty nälänhätää ja maatalouden sekä teollisuuden rappio ovat yhä ratkaisemattomia kysymyksiä. Armeijan ylläpito ja asekehittely nielevät valtavia rahasummia köyhässä maassa. Silti valtio on edelleen olemassa jo kolmannen polven diktatuurina.

Rankat talouspakotteet ovat pysäyttäneet ulkomaankaupan lähes kokonaan. Ruokapula pahenee ja kansan ahdinko kasvaa. Lähetystöt ovat tyhjillään ja avustusjärjestöt kaikonneet. Samaan aikaan aiemmin niin suljettuun maahan välittyy sen asukkaille yhä enemmän tietoa ulkomailta, mikä muokkaa ihmisten ajatusmaailmaa.

Onko itsevaltaisen järjestelmän loppu lähenemässä? Saako kansa kurimuksesta joskus tarpeekseen ja nousee maan johtoa vastaan? Kasvaako konflikti muun maailman kanssa aseelliseksi selkkaukseksi? Kenelle siirtyy valta Kim Jong Unin jälkeen?

Myrberg rakentaa jännittävän kuvan Pohjois-Korean mahdollisista tulevaisuudennäkymistä.

FTKai Myrberg on kirjoittanut runsaasti tietokirjoja, mm. teoksen Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia sekä yhdessä Matti Leppärannan kanssa suurelle yleisölle suunnatun tietokirjan Itämeri ja ihminen, joka sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2020. Helsinkiläinen kirjailija on ollut kiinnostunut Pohjois-Koreasta jo yli 20 vuotta ja sekä tutustunut laajasti siihen liittyvään kirjallisuuteen että vieraillut maassa.


Katso myös