Viimeinen operaatio — Kun amerikkalaiset ja saksalaiset yhdistivät voimansa SS-joukkoja vastaan

Harding, Stephen
Nimeke: Viimeinen operaatio — Kun amerikkalaiset ja saksalaiset yhdistivät voimansa SS-joukkoja vastaan
Alkuteos: The Last Battle
Tekijät: Harding, Stephen (Kirjoittaja)
Jääskeläinen, Niko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523124745
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.3.2017
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: The Last Battle
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 90.35 Toinen maailmansota 1939-1945
Avainsanat: 1945, SS-joukot, amerikkalaiset, ranskalaiset, saksalaiset, sotavangit, sotilaallinen yhteistyö, vankeus, vapautus, vastarinta
Toukokuussa 1945 Hitler on kuollut ja Kolmas valtakunta raunioina. Yksikään amerikkalaissotilas ei halua olla natseja vastaan käydyn taistelun viimeinen uhri.

Luutnantti Jack Leellä ja hänen miehillään on kuitenkin vielä yksi tehtävä: vapauttaa neljätoista ranskalaista vip-vankia SS-joukkojen vartioimasta linnasta Alpeilta. Vankien joukossa on mm. kaksi Ranskan entistä pääministeriä - Edouard Daladier ja Paul Reynaud - ja kaksi entistä asevoimien ylipäällikköä - kenraalit Maurice Gamelin ja Maxime Weygand - sekä sittemmin Nobelin rauhanpalkinnon saanut ammattiyhdistysjohtaja Leon Jouhaux.

Sikaria pureskeleva, reippaasti ryyppäävä, ronskipuheinen ja kovaotteinen Jack Lee tietää, että tehtävä on vaarallinen. Hän saa kuitenkin apua yllättävimmältä mahdolliselta taholta. Saksalainen Wehrmacht-yksikkö ilmoittautuu vapaaehtoiseksi taistelemaan amerikkalaisten rinnalla.

Amerikkalaisiin, saksalaisiin ja ranskalaisiin asiakirjoihin, henkilökohtaisiin muistelmiin sekä haastatteluihin perustuva teos kertoo uskomattomalta kuulostavan tositarinan tavalla, joka jättää fiktion varjoonsa.


Katso myös