Vakoilua, valehtelua ja valtiollista vaikuttamista

Mantila, Markku; Mölsä, Jouni
Nimeke: Vakoilua, valehtelua ja valtiollista vaikuttamista
Tekijät: Mantila, Markku (Kirjoittaja)
Mölsä, Jouni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828483
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 9.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 9.10.2024
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
”Hajotetaan se kokonaisuus johon vihollinen luottaa.” - Sun Tzu

Kokeneet asiantuntijat avaavat näkymän valtiollisen viestinnän varjoisaan maailmaan, missä mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Vahingollisella informaatiolla koetetaan saastuttaa se, mikä on meille arvokasta ja luo yhtenäisyyttä. Tavoite on saada meidät tekemään itsemme kannalta vahingollisia päätöksiä kyseenalaistamalla demokratiakäsitys, oikeus valtio, perusvapaudet ja päätöksentekijät.

Teos kertoo, miten modernin viestintäteknologian keinoin vieraat toimijat koettavat houkutella meidät käyttäytymään haluamallaan tavalla. Se selittää kansantajuisesti esimerkkejä apuna käyttäen, miten vääristeltyä ja valheellista informaatiota levitetään ja mihin sillä pyritään.

Eivätkä vanhatkaan ulkopuolisen vaikuttamisen tavat ole unohtuneet. Kirjassa tuodaan ensi kertaa julkisuuteen suomalaisen diplomaatin agenttitarina Madridista parin kymmenen vuoden takaa.

Olemme ajassa, jossa mikä tahansa näkemämme voi olla valheellista ja jossa kenen tahansa henkilö ja ääni voidaan kaapata palvelemaan vihamielistä toimintaa. Jo nykyiset tekoälytyövälineet riittävät tähän.

Kirjan kirjoittajat Markku Mantila ja Jouni Mölsä ovat toimineet monen muun tehtävän ohella Suomen valtiollisen viestinnän huipputehtävissä, Mölsä tasavallan presidentin viestintäpäällikkönä, Mantila valtioneuvoston viestintäjohtajana.


Katso myös