Uskollisuuden velvoite — Trumpin erottaman FBI:n johtajan muistelmat

Comey, James
Nimeke: Uskollisuuden velvoite — Trumpin erottaman FBI:n johtajan muistelmat
Alkuteos: A Higher Loyalty
Tekijät: Comey, James (Kirjoittaja)
Saari, Sirpa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523127807
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.10.2018
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: A Higher Loyalty
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 340
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Yhdysvallat, johtajat, johtajuus, kritiikki, liittovaltio, poliittinen historia, poliittinen kulttuuri, presidentit, vallankäyttö
Kun vastavalittu presidentti Donald Trump vaati FBI:n johtajalta James Comeyltä täydellistä lojaaliutta, ei tämä voinut sitä luvata.

”Huoneeseen laskeutui hiljaisuus, jonka aikana en liikkunut, puhunut tai muuttanut ilmettäni. En voisi suostua vaatimukseen, en koskaan. Katselimme toisiamme silmästä silmään ikuisuudelta tuntuvan ajan. Muistan ajatelleeni, että presidentillä ei ollut hajuakaan FBI:n roolista amerikkalaisessa järjestelmässä. Ei hajuakaan.”

Trump irtisanoi Comeyn toukokuussa 2017.

Kohumuistelmissaan James Comey paljastaa Yhdysvaltain poliittisen lähihistorian kiperimmät käänteet ja kertoo suorin sanoin, millaisen johtajan maa on Donald Trumpista saanut.
Liittovaltion poliisin entinen johtaja vertaa Trumpia mafiapomoihin ja sanoo tämän olevan moraalisesti sopimaton presidentiksi.
Kirjassan James Comey haastaa Trumpin arvovallan ja nöyryyttävän käyttäytymisen kesken kiivainta Venäjä-tutkintaa.

Pitkän uran lakimiehenä, syyttäjänä ja korkeiden virkojen haltijana tehnyt James Comey toimi Barack Obaman nimittämänä FBI:n johtajana vuodesta 2013 vuoteen 2017.

Suoralinjaisen ja suorapuheisen tutkijan uran varrelle on mahtunut useita korkean profiilin tapauksia. Hän on mm. toiminut syyttäjänä mafiaa vastaan, ollut muuttamassa George W. Bushin hallinnon kidutus- ja valvontakäytäntöjä ja johtanut niin Hillary Clintonin sähköpostitutkintaa kuin Trumpin vaalikampanjan Venäjä-kytköksiäkin.

Kahden vuosikymmenen kokemuksella Comey kuljettaa lukijaa vallan käytävillä ja kulissien takana osoittaakseen, mitä on hyvä johtajuus ja mitä se vallanpitäjiltä edellyttää.


Katso myös