Työuupumuskirja

Marila, Rosanna; Valonen, Liisa
Nimeke: Työuupumuskirja
Tekijät: Marila, Rosanna (Kirjoittaja)
Valonen, Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917355
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 159
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Terveys ja hyvinvointi
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 36.13 Työ. Työelämä
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työelämä, uupumus, työn kuormittavuus, väsymys, stressi, kokemukset, sairastuminen, liikarasitus, hoito, terveysneuvonta
Avainsanat: hoito, kokemukset, liikarasitus, sairastuminen, stressi, terveysneuvonta, työelämä, työn kuormittavuus, uupumus, väsymys
E-kirja, 2020
EPUB
9,90 €

Työuupumus on paitsi tragedia ihmiselle itselleen, myös yhteiskunnalle. Me emme osaa levätä.

Mitä työuupumus on? Yhdelle se on toistuvia päänsärkyjä, pitkittynyttä unettomuutta, loputonta väsymyksen tunnetta ja hiljaista epätoivoa. Toiselle se tarkoittaa ylivireystilaa, jossa työtä ja elämää suoritetaan yhä kiihtyvällä vauhdilla, kunnes tulee täydellinen stoppi.

Kirjaan on koottu poikkeuksellisen avoimia tarinoita ihmisiltä, jotka ovat sairastuneet työuupumukseen - ja selvinneet siitä. Mukana on eri alojen ammattilaisia kokista opettajaan, pienten lasten äidistä eläkeläiseen ja sosiaalityöntekijästä yhteiskunnan huippuvirkaan. Haastateltavat esiintyvät teksteissä omilla nimillään ja kasvoillaan. Koskettavat valokuvat jatkavat dialogia siitä, mihin teksti jää.

Kirja esittelee myös yllättäviä faktoja työuupumuksesta kekseliäällä ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Se vastaa kysymyksiin: Miksi uuvumme? Onko vastuu työpaikan, yksilön vai yhteiskunnan? Miten voin parantua? Mitä minun pitää elämässäni muuttaa, että jaksan?

Rosanna Marila (s. 1983) on koulutukseltaan medianomi (AMK) ja toimii vapaana toimittajana.

Liisa Valonen (s. 1977), on taiteen maisteri ja pitkän linjan valokuvaaja.


Katso myös