Tuomittujen terapeutti — Musta maailma näyttää tältä

Alakärppä, Tiina
Nimeke: Tuomittujen terapeutti — Musta maailma näyttää tältä
Tekijät: Alakärppä, Tiina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828223
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 28.8.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 28.8.2024
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 304
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Muut elämäkerrat
Kirjastoluokka: 14.4 Persoonallisuuden psykologia
Synkkä seksuaalirikollisuuden maailma sisältää moninaista rikollisuutta, persoonallisuushäiriöitä, kieroutuneita ajatusmalleja ja traagisia elämäntarinoita.

Seksuaalirikoksiin syyllistyneiden seksuaali terapeutti Tiina Alakärppä on pysähtynyt tuon maailman äärelle. Hän on saanut kokea, miten tuossa maailmassa työskentely vaikuttaa ihmisen psyykeeseen ja maailmankuvaan. Samalla Alakärppä on joutunut etsimään vastauksia lukuisiin kysymyksiin pysyäkseen toimintakykyisenä.

Miten kohdata vakaviin seksuaalirikoksiin syyllistyneitä ihmisiä? Miten käsitellä ihmismieltä järkyttäviä tekoja ja turvallisuuden tunteen rikkoutumisen synnyttämää pelkoa? Miten säilyttää myötätuntoinen suhtautuminen ihmisiin ja elämään? Miten perustella itselle, että työskentely kohderyhmän kanssa on tärkeää?

Kirjassa Alakärppä kuvailee omaa polkuaan Ylen tituleeraamaksi ”Tuomittujen terapeutiksi” ja jokapäiväistä työympäristöään erilaisten tapausesimerkkien avulla. Hän käy läpi keinoja, joiden avulla asiakastyön tekeminen äärimmäisen vaativassa toimintaympäristössä on mahdollista ja kuinka omasta hyvinvoinnista on mahdollista pitää huolta todellisuuden rajoja venyttävässä työssä.

Tiina Alakärppä (väitöskirjatutkija, TM) on kohdannut seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseen tähtäävässä työssään lukuisia vakavista rikoksista tuomittuja ja kouluttanut seksuaalirikollisuuden tekijätyön asiantuntemuksensa pohjalta poliisin, rikosseuraamusalan, sosiaali- ja terveysalojen ja seksologian alan ammattilaisia sekä yliopisto-opiskelijoita. Hän on saanut palautetta lämpimästä ja empaattisesta vuorovaikutuksestaan työssä, jonka asiakasryhmä on yksi maailman vaativimmista.


Katso myös