Tuomittujen terapeutti — Musta maailma näyttää tältä

Alakärppä, Tiina
Nimeke: Tuomittujen terapeutti — Musta maailma näyttää tältä
Tekijät: Alakärppä, Tiina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828223
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 28.8.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 28.8.2024
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Muut elämäkerrat
Kirjastoluokka: 14.4 Persoonallisuuden psykologia
Suomessa on ihmisiä, jotka tekevät brutaaleja rikoksia, käyttävät toisia törkeästi hyväksi, kylpevät häpeässä ja ovat toivottomia tulevaisuuden edessä.

Seksuaalirikoksiin syyllistyneiden seksuaaliterapeuttina toimiva Tiina Alakärppä on joutunut pysähtymään tuon maailman äärelle. Samalla hänen maailmankuvansa on järkkynyt. Maailma, joka aiemmin näyttäytyi turvallisena ja onnellisena, sai säröjä. Mieleen tulvi lukuisia kysymyksiä.

Missä määrin maailma on turvallinen paikka? Onko olemassa hyviä ja pahoja ihmisiä? Voiko kärsivä ihminen olla onnellinen? Miten voin hyväksyä sen, että ihmiset tekevät toisilleen pahoja asioita? Miten voi hyväksyä sen, että en voi kontrolloida ihmisiä? Mistä tietää, kuka ihminen on potentiaalinen rikollinen? Voiko ympärilläni olla näitä ihmisiä? Voiko lähimmäisiä suojella joutumasta rikoksen uhriksi?

Kirjassa Alakärppä kuvailee omaa polkuaan tämän karun maailman kohtaamisesta, oman maailmankuvan särkymisestä ja sen ehjäksi kokoamisesta. Tällaisen polun läpikäymisen tuloksena on mieli, joka on valmis kohtaamaan ja käsittelemään elämän haasteita niin työelämässä kuin sen ulkopuolellakin. Mielen kehittämisessä ei kuitenkaan aina tarvitse mennä ääripäähän. Kaikki sinunkin elämäsi vaikeudet ja hankaluudet, niin pienet kuin suuretkin, voivat kehittää mieltäsi, jos vain haluat. Tällainen mieli voi toimia sinunkin elämäsi voimavarana ja tukea mielesi hyvinvointia hyvin perusteellisella tavalla.

Tiina Alakärppä (väitöskirjatutkija, TM) on kohdannut työssään lukuisia vakavista rikoksista tuomittuja ja kouluttanut seksuaalirikollisuuden tekijätyön asiantuntemuksensa pohjalta poliisin- ja rikosseuraamusalan, sosiaali- ja terveysalojen sekä seksologian alan ammattilaisia. Hän on saanut palautetta lämpimästä ja empaattisesta vuorovaikutuksestaan työssä, jota pidetään tutkimuksien mukaan yhtenä maailman vaativimmista.


Katso myös