Tohtori Mustajärvi, otaksun — Pate Mustajärven sanoituksia

Mustajärvi, Pauli; Finn, Tina; Mustajärvi, Pate
Nimeke: Tohtori Mustajärvi, otaksun — Pate Mustajärven sanoituksia
Tekijät: Mustajärvi, Pauli (Kirjoittaja)
Finn, Tina (Toimittaja)
Mustajärvi, Pate (Kirjoittaja)
Mustajärvi, Pauli (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523822368
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.2.2022
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 6t 17m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
Avainsanat: historia, laulajat, laulut, musiikkikeikat, muusikot, rock, rocklyriikka, sanoittajat, sanoitukset, suomirock, yhtyeet
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2022

24,90 €

Pate Mustajärvi kertoo sanoituksistaan ja avaa niiden henkilökohtaiset taustat. Äänikirjaversiossa lukijana toimii Pate itse ja tarinan sekaan hän on poiminut 17 merkityksellistä biisiä.

Popedan nokkamiehen omat sanoitukset näyttävät uuden puolen Pate Mustajärven elämästä ja tuotannosta.

Mustajärvi tunnetaan Popedan perustajana ja yhtyeen nykyisen kokoonpanon ainoana alkuperäisjäsenenä. Yli 40 vuotta kestäneen uransa varrella Mustajärvi on tullut suomalaisille tutuksi myös sooloartistina ja näyttämötaiteen viihdyttäjänä.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt miehen kädenjälki laulujen sanoittajana. Suomirokin klassikoista muun muassa Kuuma kesä, Punaista ja makeaa sekä Repe ja Lissu ovat lähtöisin Mustajärven sulkakynästä.

Kirja saattelee lukijansa sanoittaja Mustajärven maailmaan ja sanoitusten humoristisiin, historiallisiin ja koskettaviinkin syntytarinoihin. Teoksen kuvitus pohjautuu hänen kotialbumeihinsa. Vuosien 1977-2022 välillä kirjoitetut tekstit heijastelevat paitsi kirjoittajansa elämää ja kokemuksia myös yhteiskunnallista aikakautta.

- Kuten sanoitukset yleensä, minunkin tekstini ovat sekoitus kuultua, koettua ja keksittyä, ja osa varmastikin vielä runsaalla mielikuvituksella väritettyä, Pate muistuttaa.

Tina Finn on vapaa toimittaja ja tiedottaja, joka varsinaisen päivätyönsä ohella on kirjoittanut kirjat Pate Ikurista, Sankarikoirat - tarinoita poliisikoirien arjesta, Hevosen asialla Kari Vepsä ja Pate Mustajärvi - Matkani varrelta.


Katso myös