Tietokirjailijan kirja

Raevaara, Tiina; Strellman, Urpu
Nimeke: Tietokirjailijan kirja
Tekijät: Raevaara, Tiina (Kirjoittaja)
Strellman, Urpu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916990
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 26.4.2019
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 335
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
eKirjat
Kirjastoluokka: 86.18 Tietokirjallisuuden historia ja tutkimus
Avainsanat: aiheet, aineistot, ammattietiikka, asiantuntijuus, etiikka, genret, ideointi, julkaisutoiminta, kirjailijuus, kirjoittaminen, kustannustoiminta, lähdeaineisto, markkinointi, tekstit, tieteellinen kirjoittaminen, tietokirjailijat, tietokirjallisuus
Intoa ja oppia tietokirjailijan työhön ja tietokirjallisuuden maailmaan!

Tietokirjailijan kirja on kirjoitettu kaikille niille, jotka haluavat itsekin kirjoittaa tietokirjan. Se esittelee tietokirjallisuuden koko kentän uusimpine virtauksineen, kuvaa kustannusalan toimintaa ja kertoo, mitä merkitsee olla tietokirjailija. Ennen muuta se tarjoaa lukijoilleen työkalupakin, jonka avulla kirjahankkeen saa vietyä menestyksekkäästi alusta loppuun. Erityistä huomiota saavat seuraavat kysymykset:

- Miten kehitellä toimiva idea ja rakentaa siitä jäntevä tietokirja?
- Miten kirjoittaa koukuttavasti?
- Mitä on tarinallinen tietokirjallisuus? Miten sitä kirjoitetaan?
- Millaisiin muotoihin tietokirja taipuu tulevaisuudessa?

Laajalle yleisölle suunnatun tietokirjallisuuden lisäksi kirjassa kurkistetaan joihinkin erityistä huomiota ansaitseviin lajeihin, kuten lasten ja nuorten tietokirjallisuuteen. Kirjassa pääsee neuvoineen ja kokemuksineen ääneen myös iso joukko tietokirjallisuuden konkareita.

Tiina Raevaara on kirjailija ja perinnöllisyystieteestä väitellyt filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut lukuisia kaunokirjoja, tiedeaiheista journalismia sekä tietokirjallisuutta. Vuonna 2015 hänet palkittiin tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla. Raevaaran kirja Tajuaako kukaan? Opas tieteen yleistajuistajalle (Vastapaino) ilmestyi elokuussa 2016, ja hän on opettanut tiedeviestintää tutkijoille ja opiskelijoille useassa yliopistossa. Raevaara on palkittu myös Runebergin kirjallisuuspalkinnolla.

Urpu Strellman on kirjallisuusagentti ja toimitusjohtaja Helsinki Literary Agencyssa. Hän on valmistunut maisteriksi suomen kielestä ja työskennellyt kirjankustannusalalla lähes 15 vuoden ajan muun muassa kustannuspäällikkönä. Hän on opettanut kustannustoimittamista, tieteellistä kirjoittamista, tekstien työstämistä ja yleistajuistamista erityisesti Helsingin yliopistossa. Strellman on toimittanut kirjan Tieteen yleistajuistaminen (Gaudeamus 2013) yhdessä Johanna Vaattovaaran kanssa.


Katso myös