Sylvi Salonen - Viimeinen diiva — Elämäkerta

Vekkeli, Pirkko; Loivamaa, Ismo
Nimeke: Sylvi Salonen - Viimeinen diiva — Elämäkerta
Tekijät: Vekkeli, Pirkko (Kirjoittaja)
Loivamaa, Ismo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523129481
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2019
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 13397649
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 249
Tuoteryhmät: Taiteilijaelämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: näyttelijät, teatteritaide, televisio-ohjelmat, historia
Avainsanat: Suomi, elämäkerrat, historia, näyttelijät, teatterihistoria, teatteritaide, televisio-ohjelmat
E-kirja, 2017
EPUB
9,90 €

Äänikirja, 2020
MP3
12,90 €

Rakastetun näyttelijättären elämäkerta

Sylvi Salonen oli suuren luokan näyttelijätär, jonka elämästä riittää herkullisia anekdootteja. Vetävässä elämäkerrassa muistojaan Sylvistä kertovat hänet läheisesti tunteneet ystävät ja työtoverit.

Sylvi Salonen (1920-2003) on ollut yksi Suomen rakastetuimmista näyttelijättäristä, teatterineuvos ja viimeinen oikea diiva - kun sanalla tarkoitetaan suuren luokan näyttelijää, joka ottaa yleisönsä vaivatta roolissa kuin roolissa.

Kirja seuraa Sylvin tarinaa porilaisesta talouskoululaisesta aina juhlituksi ja palkituksi Tampereen työväenteatterin tähdeksi. Koko kansan Sylvin hänestä teki kuitenkin televisio. Hänet muistetaan mm. Heikin ja Kaijan Lahtiskana ja Tankki täyteen -sarjan Emmi Viléninä.

Tampereen oma diiva oli värikäs ja sanavalmis persoona, josta jokaisella hänet tunteneella on lukuisia hupaisia anekdootteja kerrottavanaan. Kerran poliisit pysäyttivät autoilevan Sylvin sanomalla ”on tainnut viisikymppiä ylittyä”. 65-vuotias Sylvi totesi: ”Pojat, pojat, tämä hattu vain vanhentaa”.

Kirjassa muistojaan Sylvistä kertovat hänet läheisesti tunteneet työtoverit ja ystävät Eila Roineesta Ilmari Saarelaiseen, Neil Hardwickista Kurt ja Eppu Nuotioon.

Toimittaja ja tietokirjailija Pirkko Vekkeli on julkaissut aiemmin useita henkilökuva- ja elämäkertateoksia, mm. Marja Suna, suomalainen muotoilija, Liisa Lipsanen - bisneslady, Raili Hulkkonen, kauneuden suurlähettiläs sekä Kristiina Halkola - jos rakastat.

Ismo Loivamaa on helsinkiläinen toimittaja ja tietokirjailija, joka on julkaissut lukuisia lasten- ja nuortenkirjallisuutta käsitteleviä teoksia ja antologioita sekä kirjoja mm. iskelmämusiikista.

Yhdessä Pirkko Vekkeli ja Ismo Loivamaa ovat kirjoittaneet mm. teokset Unohtumaton Ansa Ikonen, Lumoava Eeva-Kaarina Volanen sekä Åke ja minä.


Katso myös