Suomen päiväperhoset — Laji- ja kuvausopas

Murtosaari, Jussi
Nimeke: Suomen päiväperhoset — Laji- ja kuvausopas
Tekijät: Murtosaari, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828278
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 14.6.2024
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 272
Tuoteryhmät: Eläimet
Uutuudet
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perhoset, päiväperhoset, lajit, tunnistaminen, lajinmääritys, habitaatti, luonnonvalokuvaus
Avainsanat: Suomi, habitaatti, lajinmääritys, lajit, luonnonvalokuvaus, perhoset, päiväperhoset, tunnistaminen
Uusin tieto Suomen päiväperhosista.

Kirjan avulla tunnistat kaikki Suomessa tavatut 123 päiväperhoslajia ja pääset tutustumaan niiden ihmeelliseen maailmaan sekä kauneuteen.

”Suomessa perhosten lajimäärä on runsas maantieteellisestä sijainnista huolimatta – tai oikeastaan juuri siksi. Meillä kohtaavat eteläiset, itäiset ja pohjoiset lajit. Kirjassa on mukana viimeisin tieto maamme kaikista päiväperhosista lajikuvausten ja levinneisyyskarttojen muodossa.

Tunnistamisen avuksi kirjassa on monipuolinen kattaus valokuvia. Ennennäkemätöntä on lentokuvien suuri määrä. Lentäminen on perhosten tapa liikkua, hankkia ravintoa ja löytää kumppani. Siipien liike on kuitenkin niin nopeaa, ettei sitä ihmissilmin voi kunnolla nähdä. Nyt lukijan ihailtavaksi tuodaan hämmästyttävän yksityiskohtaisia lentokuvia.

Perusteellisten tunnistustietojen lisäksi teos perehdyttää päivällä lentelevien perhosten valokuvaamiseen. Tämä perhosharrastuksen jaloin muoto ei vahingoita kohteita mutta jättää muistikuvan lisäksi pysyvän muiston kauniista siivekkäästä.
Kirja on oiva lisä kenen tahansa luontoharrastajan – tai vaikka mökkikirjaston – luku- ja katseluteokseksi.”

Jussi Murtosaari on jyväskyläläinen ammattiluontokuvaaja ja tietokirjailija, jonka mieliaiheita ovat eläimet, erityisesti linnut, perhoset ja nisäkkäät.


Katso myös