Sosiaalisen median käsikirja

Pönkä, Harto
Nimeke: Sosiaalisen median käsikirja
Tekijät: Pönkä, Harto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522911452
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.1.2015
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 61.72 Internet. Intranet. Ekstranet
Avainsanat: Facebook, Google, Google-dokumentit, LinkedIn, Twitter, Web 2.0, YouTube, blogit, keskustelupalstat, kuvansiirto, pikaviestiohjelmat, pilvipalvelut, sosiaalinen media, toimintakulttuuri, verkkokeskustelu, verkkopalvelut, verkkosivustot, verkkovideot, verkkoviestintä, verkkoyhteisöt, wikit, yhteisöllisyys
Sosiaalinen media on ennen muuta keskustelua, verkostoitumista ja omaehtoista yhteisöllisyyttä. Sosiaalisen median palvelut tarjoavat keskustelu- ja sisällöntuotantokanavan esimerkiksi yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteiskunnallisille toimijoille. Tyypillistä sosiaaliselle medialle on matala julkaisukynnys, avoimuus ja käyttäjälähtöisten ilmiöiden syntyminen. Sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuden omannäköisen verkkoidentiteetin tai -imagon luomiseen ja laajan näkyvyyden saamiseen niin yksittäisille käyttäjille kuin organisaatioillekin.

Sosiaalisen median käsikirjan tarkoituksena on kertoa, mistä sosiaalisessa mediassa on kyse: mitä käsitteellä tarkoitetaan, millaisia vaiheita sillä on ollut, mitä sosiaalisen median palvelut ovat, miten somessa kannattaa toimia ja millaisia ilmiöitä sosiaalisissa verkostoissa esiintyy. Kirja on yleisteos kaikille sosiaalisesta mediasta kiinnostuneille. Aloittelevat somen käyttäjät voivat suhtautua kirjaan kuin matkaoppaaseen, ja kokeneemmat löytävät siitä uusia vinkkejä sekä täydentävää tietoa.

Kirjassa käydään läpi kaikki yleisimmät sosiaalisen median palvelut kuten Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Instagram, WhatsApp, blogit, wikit ja keskustelufoorumit. Kirjassa käsitellään yksilön näkökulmasta tärkeitä asioita netin käytössä kuten tietoturvaa, verkkoidentiteettiä ja tekijänoikeuksia. Lisäksi annetaan ohjeita vanhemmille, jotka haluavat ymmärtää paremmin lasten ja nuorten toimintaa verkossa. Kirjan loppuosassa tarkastellaan sosiaalisen median nykyistä kehitystä ja ennakoidaan tulevia muutoksia.

Kirjassa on mukana myös alan asiantuntijoiden ja ns. edelläkävijäkäyttäjien haastatteluja, joissa tarkastellaan sosiaalista mediaa eri näkökulmista.


Katso myös