Sodan viemät elämät

Gordeeva, Katerina
Nimeke: Sodan viemät elämät
Alkuteos: Take my grief away
Tekijät: Gordeeva, Katerina (Kirjoittaja)
Rautala, Ari (Kääntäjä)
Kosonen, Tuija (Lukija)
Tuotetunnus: 9789524100496
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 8.2.2024
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Take my grief away
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 11t 8m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 47.4 Ukraina
Avainsanat: Venäjän hyökkäys Ukrainaan 2022, pako, sodankäynti, ukrainalaiset, pakolaiset, pakolaisuus, selviytyminen, arki, kokemukset
E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2024
Liimasidos, Ylivetokannet, Päänauha, Kannet laminoitu
28,90 €

Sydäntä särkeviä tarinoita Ukrainasta.

”Kaikkein pimeimmällä hetkellä toimittajalla on vain yksi tehtävä: dokumentoida kaikki se, mitä on tapahtunut… Ettei historiaa tarvitsisi myöhemmin vääristellä ja kertoa valheita siitä, mitä ihmiset ovat nähneet omin silmin.”

Ukrainan sodan sytyttyä venäläinen toimittaja Katerina Gordeeva ryhtyi tapaamaan pakolaisia Venäjän, Euroopan sekä Ukrainan pakolaisleireillä. Kuukausien keskustelujen jälkeen syntyi kirja Sodan viemät elämät; 24 tarinaa, joita yhdistää loputon suru. Kuinka elämä murtui hetkessä, kaikki minkä varaan elämä oli rakentunut, otettiin äkkiä pois.

Tarinoitaan kertovat mm. melitopolilainenperhe, joka menetti yhdessä ohjusiskussa kaiken, mitä heillä oli. Mariupolilainennainen oli ulkoiluttamassa koiraansa, kun venäläinen tankki ampui hänen kotiinsa. Hänen miehensä ja toinen koiransa kuolivat. Kotiapulaiseksi Espanjaan päätynyt nainen menetti ensin appensa, sitten miehensä – ja lopulta myös poikansa heidän paetessaan venäläisten pommitusta. Kaiken kokemansa jälkeen hänellä oli vaikeuksia pitää kiinni psyykensä rippeistä.

Katerina Gordeeva (s. 1977) on yksi Venäjän tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista itsenäisistä journalisteista. Hän on työskennellyt useille tv-kanaville ja raportoinut mm. Tšetšenian, Afganistanin ja Irakin sodista. Elokuussa 2022 hänet palkittiin työstään Anna Politkovskaya International Journalism -palkinnolla. Hänen YouTube-kanavallaan on yli 1,3 miljoonaa seuraajaa. Vuonna 2024 Gordeeva muuttipois Venäjältäprotestina Krimin valtaukselle. Syksyllä 2022 Venäjä nimesi hänet ulkomaiseksi agentiksi.


Katso myös