Soccernomics — Miksi Englanti häviää MM-kisoissa, miksi MM-kisat lisäävät onnellisuutta ja muita ja jalkapalloa

Kuper, Simon; Szymanski, Stefan
Nimeke: Soccernomics — Miksi Englanti häviää MM-kisoissa, miksi MM-kisat lisäävät onnellisuutta ja muita ja jalkapalloa
Alkuteos: Soccernomics
Tekijät: Kuper, Simon (Kirjoittaja)
Szymanski, Stefan (Kirjoittaja)
Ukskoski, Petri (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523121201
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 3,90 € (3,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Soccernomics
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 458
Tuoteryhmät: Urheilu ja liikunta
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 79.31 Jalkapallo
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jalkapallo, suosio, ilmiöt, fanius, menestyminen, urheilu- ja liikuntaseurat, maajoukkueet, jalkapalloilijat, elämäntapa
Avainsanat: elämäntapa, fanius, ilmiöt, jalkapallo, jalkapalloilijat, maajoukkueet, menestyminen, suosio, urheilu- ja liikuntaseurat
Mikä on maailman jalkapallohulluin maa? Liioitellaanko päävalmentajan merkitystä joukkueen menestykselle? Miksi Englanti häviää, mutta Saksa ja Espanja voittavat? Entä miten MM-lopputurnaus vaikuttaa isäntämaan ja osallistujamaiden ihmisten onnellisuuteen? Jalkapallomaailmaa monipuolisesti tilastollisesta näkökulmasta lähestyvä Soccernomics vastaa muun muassa näihin kysymyksiin.

Vuonna 2009 julkaistu Soccernomicsin ensimmäinen laitos on ollut etulinjassa kaatamassa perusteettomia uskomuksia ja johtamassa tutkimuspohjaiseen tietoon perustuvaa jalkapallovallankumousta. Soccernomics ilmestyy nyt ensi kertaa suomeksi, päivitettynä ja laajennettuna.

Kirjan ensimmäinen osa käsittelee jalkapalloseuroja, niiden taloudellisen ja urheilullisen menestyksen kulmakiviä sekä jalkapallo-ottelujen tilastointia. Toinen osa pureutuu kannattajuuteen ja tutkii muun muassa, miten intohimoinen jalkapallon seuraaminen vaikuttaa elämänlaatuun. Kolmas osa käsittelee jalkapallomaita, isoja ja pieniä, nykypäivän ja tulevaisuuden menestyjiä - ja ennustaa Kiinalle, Japanille ja Yhdysvalloille tulevaisuutta jalkapallon huipulla.


Katso myös