Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Sinivalkoinen keihäskaari

Salo, Tapani; Rein, Pasi
Nimeke: Sinivalkoinen keihäskaari
Tekijät: Salo, Tapani (Kirjoittaja)
Rein, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522918437
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Urheilu ja liikunta
Kirjastoluokka: 79.11 Yleisurheilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: keihäänheitto, historia, keihäänheittäjät, ennätykset, menestyminen, olympiavoittajat, maailmanmestarit, urheilijat, yleisurheilu, heittolajit, urheiluhistoria
Avainsanat: Suomi, ennätykset, heittolajit, historia, keihäänheitto, keihäänheittäjät, maailmanmestarit, menestyminen, olympiavoittajat, urheilijat, urheiluhistoria, yleisurheilu
Keihäänheitto mielletään pitkän menestyshistoriansa vuoksi suomalaisten omaksi lajiksi, jossa arvokisamitaleita on totuttu pitämään lähes itsestäänselvyytenä. Voitot ja värikkäät persoonat ovat luoneet maamme keihäänheittoon ainutlaatuisen lajikulttuurin.

Sinivalkoinen keihäskaari keskittyy suomalaismenestyksen vaiheisiin, syihin ja sankareihin. Se lähtee kuitenkin liikkeelle historian ja keihään alkuhämäristä kuvatessaan, miten muinaisesta metsästysvälineestä tuli osa antiikin olympiakisojen viisiottelua ja modernia yleisurheilua.

Suomalaismiesten varhaiset urotyöt tunnetaan hyvin, mutta naisten saavutuksista tiedetään vähemmän. Kirjassa kerrotaan muun muassa vuonna 1916 epävirallisen ME:n heittäneen Martta Koskinen (o.s. Uotila) tarina.

Suomalaiset tottuivat keihäsmitaleihin jo ennen itsenäisyyttä ja sotia. Helsingin vuoden 1952 olympialaisten jälkeen seuraavaa menestysjaksoa alettiin pohjustaa Pauli Nevalan, Jorma Kinnusen sekä nykyaikaisesti ajattelevan valmentajan, Mikko Paanasen, voimin ja ideoin. 1970-luvulla saivat alkunsa Pihtiputaan Keihäskarnevaalit, jotka edelleen siirtävät tietotaito ja lajiylpeyttä uusille sukupolville.

Sinivalkoinen keihäskaari kertoo syyt, miksi suomalaiset ovat menestyneet lajissa jo yli vuosisadan ajan. Samalla se kurkistaa tulevaisuuteen ja pohtii, saako mitaliputki jatkoa.

Tapani Salo on palkittu, pitkän linjan urheilutoimittaja, joka on kirjoittanut aiemmin värikkään keihäsvalmentajan elämänkerran Keihäscowboy Kari Ihalainen - menestyksen kummisetä (Docendo, 2013).

Pasi Rein on seurannut urheilutoimittajana suomalaista keihäänheittoa yli 25 vuotta. Hän on kirjoittanut kirjan Kaaret ja tarinat - keihäsmestarit Nevalasta Ruuskaseen (Docendo 2016).


Katso myös