Selviytyjät — Kirja elämästä

Potapoff, Teemu; Konttinen, Julius
Nimeke: Selviytyjät — Kirja elämästä
Tekijät: Potapoff, Teemu (Kirjoittaja)
Konttinen, Julius (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913944
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 12,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Muut elämäkerrat
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: selviytyminen, kriisit, traumat, väkivaltarikokset, seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsuus, alkoholismi, mielenterveysongelmat, uskonnollisuus, lestadiolaisuus, koulukiusaaminen, kätkytkuolema
Avainsanat: alkoholismi, elämänmuutokset, henkilöhistoria, koulukiusaaminen, kriisit, kätkytkuolema, lapsettomuus, lapsuus, lestadiolaisuus, mielenterveysongelmat, seksuaalinen hyväksikäyttö, selviytyminen, syöpätaudit, traumat, uskonnollisuus, väkivaltarikokset
”Jos sinulla on jotain kesäsuunnitelmia tehtynä, unohda ne. Poika, sinulla on syöpä. Ja tämä on aika vakava juttu."

Tänäänkin monen suomalaisen elämä pysähtyy uutiseen, joka tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta ja vetää maton kerralla jalkojen alta. Mikä pitää ihmisen liikkeessä, kun kaikki romahtaa?

Teemu ”Pastori” Potapoffin ja valokuvaaja Julius Konttisen Selviytyjät kertoo juuri tällaisista vastoinkäymisistä, joita tavalliset suomalaiset ovat kohdanneet. Vastoinkäymisistä, joihin kukaan meistä ei osaa varautua tai valmistautua, ja keinoista, joilla tulla uuden tilanteen kanssa toimeen.

Tällä kertaa Potapoff ja Konttinen taltioivat sanoin ja kuvin kovia kohtaloita, mutta kaiken karuuden ja synkkyyden alla hehkuu se tärkein, mikä pitää ihmisen liikkeessä: toivo paremmasta huomisesta. Kuinka keräät elämäsi palaset, jos sinua on vuosia käytetty seksuaalisesti hyväksi? Voitko nähdä huomisessa hyvää, kun talouskriisi vie aivan kaiken? Mikä saa pitämään kiinni elämänlangasta, kun syöpä vie kuilun reunalle? Miltä selvä elämä tuntuu sen jälkeen, kun olet juonut ja vetänyt nokkaasi kaksi kivitaloa?

Selviytyjät on raaka, rehellinen, koskettava, mutta ennen kaikkea toivoa täynnä oleva vertaistukikirja.

Teemu Potapoffin ja Julius Konttisen edellinen kirja, portsarien arjesta kertova Yön sankarit oli syksyn 2015 yllätysbestsellereitä, josta otettiin neljä painosta ja jonka pokkariversio myy kuin siima.


Katso myös