Ruoka, valta ja nälkä 1900-luvun diktatuureissa

Sutinen, Ville-Juhani
Nimeke: Ruoka, valta ja nälkä 1900-luvun diktatuureissa
Tekijät: Sutinen, Ville-Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523827493
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.3.2024
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 91.8 Uusin aika
Avainsanat: 1900-luku, totalitarismi, diktatuuri, poliittiset järjestelmät, valta, vallankäyttö, poliittisuus, ruoka, ruokajärjestelmät, nälänhätä, ruokakulttuuri, arki, ruokaohjeet, elintarvikepolitiikka, propaganda, kolmas valtakunta (kansallissosialismi), historia, Saksa, Neuvostoliitto, Kiina
Äänikirja, 2024
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2024
Liimasidos, Ylivetokannet, Päänauha, Painetut esilehdet, Kannet laminoitu
29,90 €

”Kansakuntien kohtalo riippuu niiden tavasta ruokailla.” (Jean Anthelme Brillat-Savarin, Maun fysiologia)

Herkullinen ja yököttävä kattaus suurten diktatuurien jokapäiväistä elämää notkuvista pitopöydistä murhaaviin nälänhätiin.

Millaista oli natsien arkiruoka? Miksi lihaa pidettiin Neuvostoliitossa tärkeänä? Oliko kommunistisella Kiinalla pakkomielle chiliin?

Ville-Juhani Sutien esittelee kiinnostavasti ja runsaiden esimerkkien avulla, mikä oli ruoan, vallan ja nälän suhde totalitaarisissa maissa ja millainen se on yleisemmin yhteiskunnissa. Hänen ruokakulttuuria koskevat pohdintansa eivät jää pelkkään menneeseen ja nykyhetkeen vaan kurottavat myös tulevaan.

Ruoka on tänäkin päivänä poliittista. Ja se saattaa olla sitä vielä enemmän tulevaisuudessa, kun sodat, pandemiat ja ilmastonmuutos vaarantavat sen saatavuuden.

Ville-Juhani Sutinen on arvostettu ja palkittu kirjallisuuden moniottelija, jolta on julkaistu runokokoelmia, romaaneita, esseeteoksia ja tietokirjoja. Lisäksi hän on kääntänyt muun muassa Mark Twainia, Virginia Woolfia ja Leonard Cohenia. Sutinen on ollut Finlandia-ehdokkaana kahdesti; voitto tuli vuonna 2022 esseekokoelmalla Vaivan arvoista.


Katso myös