Rouva puhemies – Anu Vehviläisen elämä ja ura

Hämäläinen, Anna-Liisa
Nimeke: Rouva puhemies – Anu Vehviläisen elämä ja ura
Tekijät: Hämäläinen, Anna-Liisa (Kirjoittaja)
Vuoriranta, Outi (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523823488
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 8.9.2022
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 8t 37m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Suomi, eduskunnan puhemiehet, kansanedustajat, keskustapuolueet, ministerit, poliitikot, poliittinen historia, puoluepolitiikka, Anu Vehviläinen
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2022
Päänauha, Liimasidos, Ylivetokannet, Kannet laminoitu
24,90 €

Pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen on halunnut vaikuttaa, mutta ei loistaa parrasvaloissa.

Anu Vehviläinen pohdiskelee Anna-Liisa Hämäläisen kirjoittamassa kirjassa elämäänsä tarkkanäköisesti ja huumoria unohtamatta.

Anu Vehviläinen (s. 1963) on vaikuttanut Suomen Keskustan ytimessä 1980-luvun lopusta alkaen. Radikaalista katuteatterilaisesta ja nuorisopoliitikosta on tullut puolueensa lojaali luottopakki. Häntä luonnehditaan yhdeksi Suomen taitavimmista kabinettipoliitikoista: tiukaksi neuvottelijaksi, ammattipoliitikoksi, jonka sanaan voi luottaa. Hän hallitsee asiat ja jaksaa tehdä pitkäjänteistä työtä sen eteen, mitä pitää tärkeänä.

Vehviläisellä on ollut julkikuvaansa nähden merkittävästi enemmän poliittista vaikutusvaltaa ja valtaa niin puolueaktiivina, Pohjois-Karjalan vaalipiirin kansanedustajana, pitkäaikaisena ministerinä kuin eduskunnan puhemiehenäkin.

Miten savolaisen maalaistalon tyttärestä kasvoi parlamentaarikko, puoliso, äiti ja intohimoinen kirjallisuuden harrastaja? Miten hän on selviytynyt vastoinkäymisistä ja tragedioista, joita hän on kohdannut? Kuinka hän löysi hengellisen kotinsa ortodoksisesta uskonnosta?

Anna-Liisa Hämäläinen on kokenut journalisti, joka on toiminut pitkään aikakauslehtien päätoimittajana. Hän on aiemmin kirjoittanut elämäkerran Diskokuningatar Eini (Docendo 2021).


Katso myös