Rintamakarkurit — Eino Hietarinne, yksi monista

Saarinen-Härkönen, Tuija
Nimeke: Rintamakarkurit — Eino Hietarinne, yksi monista
Tekijät: Saarinen-Härkönen, Tuija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523754393
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.4.2022
Hinta: 24,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Sotahistoria
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 99.139 Elämäkerrat. Muistelmat, sotamuistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rintamakarkuruus, sotilaskarkuruus, sotilasrikokset, sotilaat, rangaistukset, vankeusrangaistus, teloitus, talvisota, jatkosota, punaiset (Suomen sisällissota), sotahistoria, sosiaalihistoria, henkilöhistoria, historia
Avainsanat: jatkosota, sotilasrikokset, sotilaat, rangaistukset, vankeusrangaistus, teloitus, henkilöhistoria, historia, Suomi, punaiset (Suomen sisällissota), rintamakarkuruus, sosiaalihistoria, sotahistoria, talvisota, sotilaskarkuruus
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Rintamalta karkasi talvi- ja jatkosodan aikana yli 30 000 miestä. Keitä he olivat, miksi he pakenivat ja kuinka heidän kävi?

Tuija Saarinen-Härkösen teos paneutuu sotahistoriamme kipeään aiheeseen, rintamapalvelua pakoilleisiin käpykaartilaisiin.Syvyyttä ja kokemuksellisuutta aiheen käsittelyyn tuo läpi kirjan kulkeva rintamakarkuri Eino Hietarinteen tarina.

Rintamakarkuruus on arka aihe suomalaisessa historiantutkimuksessa. Tuija Saarinen-Härkönen kuvaa kirjassaan laajasti rintamalta pakenemisen syitä ja seurauksia.

Talvisodan yhtenäinen henki repeili jatkosotaan tultaessa. Rintamapalveluksesta pakeneminen tai ns. metsäkaartilaisuus oli vahvasti yhteydessä mm. sisällissodan jälkeiseen kahtia jakautuneisuuteen, joka alkoi näkyä yhä selvemmin.

Karkuruus- ja pakoilurikoksiin syyllistyi Suomessa yhteensä noin 31 000-35 000 miestä. Hietarinteen tarinan kautta kirja luotaa rintamakarkureiden ja heidän perheidensä kokemuksia, joista vaiettiin pitkään ja joihin edelleen liittyy paljon salailua ja häpeää.

FT Tuija Saarinen-Härkönen on erityisesti 1900-luvun alkupuoliskoon keskittynyt perinteentutkija, tietokirjailija ja kirjojen toimittaja. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. teos Pannu kuumana – Suomalaisia kahvihetkiä. Hän asuu Polvijärvellä.


Katso myös