Rikosmuseo kertoo

Ylikangas, Mikko
Nimeke: Rikosmuseo kertoo
Tekijät: Ylikangas, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522894304
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,95 € (18,14 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Pulitzer
Sarja: Crime Fakta
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 330
Tuoteryhmät: Rikostietokirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: rikoksentekijät, rikokset, esitutkinta, oikeudenkäynti, rikosprosessi, rikollisuus, rikoshistoria, henkilöhistoria, historia, Suomi
Helsingin Ratakadulla sijainnut Rikosmuseo oli legendaarinen paikka. Keskusrikospoliisin ja Suojelupoliisin suojissa vanhassa puutalossa olleeseen suurelta yleisöltä suljettuun museoon ehti tutustua tuhansia ammattivierailijoita: poliiseja, lääkäreitä, sairaanhoitajia ja toimittajia.

Museokierroksen vetäjä, asessori Wille Wathen maustoi tarinansa vieraiden mukaan. Mitä paatuneempaa väkeä, sitä kovemmat jutut. Usein joku vieraista pyörtyi kierroksen aikana.

Rikosmuseon kokoelma muutti 90-luvulla KRP:n mukana Vantaan Jokiniemeen. Nyt poliisiammattikorkeakoulun lehtori ja entinen väkivaltarikostutkija Mikko Ylikangas on koonnut museon legendat kansien väliin.

Ylikangas on kerännyt kymmeneen kiinnostavaan museoesineeseen liittyvää tutkinta- ja oikeudenkäyntiaineistoa ja täydentänyt sitä lehtien artikkeleista löytyneillä tiedoilla. Ennennäkemätön tietokirja vie lukijan ainutlaatuiselle museomatkalle rikosten syövereihin.


Katso myös