Rakas äiti

Röyhkä, Kauko; Aunola, Anneli
Nimeke: Rakas äiti
Tekijät: Röyhkä, Kauko (Kirjoittaja)
Aunola, Anneli (Kirjoittaja)
Hänninen, Laura (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523827462
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 8.5.2024
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Sarja: Alisa Aro -dekkari 4
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 7t 53m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: sosiaalihuolto, perheväkivalta, pahoinpitely, lapset (perheenjäsenet), yksinhuoltajat, äidit, rikostutkijat
E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2024
Liimasidos, Päänauha, Painettu suojapaperi
26,90 €

Tositapahtumista ammentavissa Alisa Aro -rikosromaaneissa paljastuu yhteiskunnan pimeimmät puolet.

Kuka vastaisi lasten hätähuutoon?

Yksinhuoltajaäiti pyytää Malmin poliisilta apua. Pojalle on ilmaantunut päiväkodissa outoja vammoja, ja myös teini-ikäinen tytär oireilee itsetuhoisesti. Tutkiessaan tapausta ylikonstaapeli Alisa Aro alkaa epäillä, että äidillä on osuutta lastensa pahoinvointiin ja vammoihin, mutta sosiaalitoimistolle on muodostunut äidistä aivan toisenlainen kuva.

Suhde väkivaltarikostutkija Timo Harjuun viriää uudelleen, ja Timo muuttaa Alisan perheen luokse asumaan. Vaikka arkeen tulee lämpöä, Alisa kipuilee keskeneräisyytensä ja menneisyyden valintojensa kanssa, kun edellisestä suhteesta aiheutuneet traumat eivät hellitä.

Sarjan neljännessä osassa Alisa Aro kohtaa äidin, jonka pahuus on näivettävää ja tappavaa. Aiemmin sarjassa ovat ilmestyneet Liian lempeä mies (2021), Tanssipartneri (2022) ja Tappajatohtori (2023).

Sarjan kirjoista sanottua: "Jälleen kerran vahvinta antia on Alisan kohtaamien, varsin arkisten, mutta usein myös traagisten ja surkuhupaisienkin rikostapausten kuvaus.” – Pertti Avola, Helsingin Sanomat

Anneli Aunola teki lähes kolmekymmenvuotisen rikostutkijan uran Helsingin poliisilaitoksen eri yksiköissä ja viimeisinä työvuosinaan kehitti pahoinpitelyvammojen tutkimista sekä lasten kuulemisen menetelmiä Malmin poliisipiirissä, jossa myös sarjan päähenkilö Alisa Aro työskentelee. Sarjan rikostutkinnat on ammennettu 90-luvun todellisista tapahtumista.

Kauko Röyhkä on tunnettu rockmuusikko sekä tuottelias, monipuolinen ja palkittu kirjailija. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu kolmisenkymmentä teosta romaaneista muistelmiin sekä tietokirjoihin.


Katso myös