Rahaeliitin salainen maailma — Miten miljoonaomaisuudet luodaan ja piilotetaan

Bernstein, Jake
Nimeke: Rahaeliitin salainen maailma — Miten miljoonaomaisuudet luodaan ja piilotetaan
Tekijät: Bernstein, Jake (Kirjoittaja)
Ukskoski, Petri (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523127210
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 362
Tuoteryhmät: Talous
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: veroparatiisit, rahavirrat, veronkierto, verorikokset, talousrikokset, yritykset, eliitit, rikkaat, tietovuodot, asianajotoimistot, tutkiva journalismi
Avainsanat: Panama, asianajotoimistot, eliitit, rahalaitokset, rahavirrat, rikkaat, talousrikokset, tietovuodot, tutkiva journalismi, veronkierto, veroparatiisit, verorikokset, väliyhteisöt, yritykset
E-kirja, 2018
EPUB
9,90 €

Kahteen kertaan Pulitzer-palkittu taloustoimittaja Jake Bernstein seuraa suuren rahan liikkeitä sinne, mihin verottajalla tai rikostutkijoilla ei ole pääsyä.

Maailman rahamarkkinoiden pinnan alla on olemassa kokonainen salainen maailma, jossa liikkuu miljardeja dollareita pimeää rahaa. Panama-papereihin perehtynyt Bernstein valottaa, mistä rahat ovat peräisin, miten ne liikkuvat ja kuka korjaa potin.

Huumekauppa, veronkierto, lahjonta ja muu laiton bisnes tarvitsee toimiakseen verkoston, joka kätkee sitä harjoittavien identiteetin. Apuun tulevat pankkiirit, lakimiehet ja tilintarkastajat, jotka ovat korvausta vastaan valmiita sulkemaan silmänsä laittomuuksilta.

Bernstein selvittää, miten tämä rahan varjomaailma on syntynyt, miten peiteyhtiöt toimivat, miten ylikansalliset yritykset kiertävät veroja ja miten rikollispomot, korruptoituneet poliitikot ja yritykset pesevät rahansa.

Bernsteinin kuvaamat salaiset verkostot vaikuttavat meihin kaikkiin. Niihin piilotettu pimeä raha ei koskaan päädy infrastruktuureihin, koulujen rakentamiseen, sairaaloiden tai poliisilaitosten ylläpitoon. Kirja avaa silmät katsomaan kriittisesti myös raha- ja oikeuslaitoksia, joihin olemme tottuneet luottamaan.


Katso myös