Putinin sodat — Tsetseniasta Ukrainaan

Galeotti, Mark
Nimeke: Putinin sodat — Tsetseniasta Ukrainaan
Alkuteos: Putin's Wars
Tekijät: Galeotti, Mark (Kirjoittaja)
Saarainen, Jere (Kääntäjä)
Lang, Antti (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523758414
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 12.9.2023
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Putin's Wars
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 15t 55m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Avainsanat: 2000-luku (vuosikymmen), 2010-luku, 2020-luku, sotahistoria, sotilaspolitiikka, Tšetšenian sota, Syyrian sisällissota, Ukrainan kriisi 2014-, Venäjän hyökkäys Ukrainaan 2022, historia, 1990-luku, aseelliset konfliktit, sodat, sotilasoperaatiot, armeijat, doktriinit, Venäjä, Tšetšenia, Georgia, Syyria, Ukraina
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Putinin tie kulkee sodasta sotaan

Ajankohtainen katsaus konflikteihin, joissa Venäjä on ollut mukana siitä lähtien kun Vladimir Putinista tuli ensin Venäjän pääministeri ja sitten presidentti. Kirja käy läpi Venäjän aggressiot Tšetšenian sodasta aina Ukrainaan huhtikuussa 2022 tehtyyn hyökkäykseen.

Maailma järkyttyi, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022. Sodan merkkejä oli ollut pitkään ilmassa, mutta kun tarkastelee lähemmin Venäjän toimintaa, se ei oikeastaan yllätä: Putinin valtakausi on ollut yhtä sotaa aina Tšetšeniasta Ukrainan sotaan saakka.

Vladimir Putin aloitti ensimmäisen sotansa jo Venäjän pääministerinä yli 20 vuotta sitten. Tšetšenian sotien jälkeen hän on lähettänyt venäläisjoukkoja Georgiaan, Syyriaan ja Itä-Ukrainaan.

Mark Galeotti tuntee Venäjän armeijan läpikotaisin. Hänellä on myös laajat yhteydet Venäjälle. Kirja on täynnä ainutlaatuisia kuvauksia sotilaselämästä, henkilökohtaisia tilannekuvia konflikteista sekä ensikäden kertomuksia venäläisiltä upseereilta.

Kirja kuvaa, miten Putin ja hänen sotansa ovat vääjäämättä muokanneet Venäjää. Teos tarkastelee myös Venäjän sotilaallisen voiman kasvattamista ja sen laajentamista palkkasotureihin sekä häikäilemätöntä informaatiosotaa länsivaltoja vastaan.

” Sota-analyytikko Mark Galeotti on tehnyt juuri oikean kirjan juuri oikeaan aikaan.” – The Times

Mark Galeotti on Lontoossa asuva professori ja tietokirjailija. Häntä pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista Venäjän-tutkijoista. Hänen tutkimuskohteitaan ovat nyky-Venäjä, turvallisuus ja kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus. Vuonna 1991 Galeotti valmistui valtiotieteen tohtoriksi. Hänen väitöskirjansa käsitteli Afganistanin sodan vaikutusta Neuvostoliiton ja Venäjän politiikkaan ja yhteiskuntaan. Galeotti on kirjoittanut 26 kirjaa, mm. teoksen Voima ja valta: Venäjän mafia Kremlin suojeluksessa (Docendo 2019).


Katso myös