Puhun niin totta kuin osaan — Politiikka faktojen jälkeen

Korvela, Paul-Erik; Vuorelma, Johanna
Nimeke: Puhun niin totta kuin osaan — Politiikka faktojen jälkeen
Tekijät: Korvela, Paul-Erik (Toimittaja)
Vuorelma, Johanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522913982
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 231
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Yhteiskunta
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: politiikka, poliitikot, viestintä, poliittinen viestintä, totuus, totuudellisuus, valheet, retoriikka, ideologiat, uskonto (uskominen)
Avainsanat: ideologiat, poliitikot, poliittinen viestintä, politiikka, retoriikka, totuudellisuus, totuus, tunteet, uskonto (uskominen), valheet, viestintä
Poliittisen valheen pitkä historia ja karu nykyisyys.

Donald Trumpin vaalivoitto, Brexit-kansanäänestys, propagandaa levittävät uutissivustot, populistiset politiikkapuheet ja yleinen luottamuksen rapautuminen politiikkaan johtivat siihen, että vuonna 2016 myös Suomessa alettiin puhua yhä kiivaammin totuudenjälkeisestä ajasta ja faktojen jälkeisestä politiikasta. Yleinen käsitys oli, että valistuksen ihanteet järkeen ja tietoon perustuvasta kansalaiskeskustelusta ja politiikasta ovat uhattuina, kun vallalla on pelkkiin mielipiteisiin, tunteisiin ja valheisiin perustuva puhe.

Tässä kirjassa ääneen pääsevät tuoreeltaan tutkijat. Onko todella niin, että elämme uutta aikakautta? Mitä löytyy laajalti jaetun muutoskokemuksen taustalta? Tutkijat pureutuvat poliittisen valheen pitkään historiaan, Trumpiin ja Brexitiin sekä informaatiovaikuttamiseen ja pohtivat myös, mitkä ovat toimivat vastalääkkeet faktojen jälkeiselle politiikalle.

Teoksen ovat toimittaneet Politiikka-lehden aiempi päätoimittaja, dosentti Paul-Erik Korvela Jyväskylän yliopistosta ja Politiikasta-verkkolehden päätoimittaja, tutkijatohtori Johanna Vuorelma Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksesta.


Katso myös