Polkupyörällä Intiassa — Lehmiä, jumalia ja maantiepölyä

Rämö, Matti
Nimeke: Polkupyörällä Intiassa — Lehmiä, jumalia ja maantiepölyä
Tekijät: Rämö, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524924276
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.1.2023
Hinta: 20,90 € (19,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 301
Tuoteryhmät: Urheilu ja liikunta
Kirjastoluokka: 40.8 Matkakuvaukset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: matkakertomukset, pyöräily, matkat, polkupyörät, päiväkirjat, pyöräilijät, toimittajat (media)
Avainsanat: Intia, matkailu, matkakertomukset, matkat, omatoimimatkailu, polkupyörät, pyöräilijät, pyöräily, päiväkirjat, toimittajat (media)
Kiehtova matkakirja huimasta polkupyörävaelluksesta

Rämö lentää polkupyöränsä kanssa Delhiin ja polkee kuukaudessa yli 2 600 kilometriä Intian pölyisiä maanteitä. Liikenne on rajua ja kaoottista, pimeässä ajaminen myös vaarallista. Kuumuus uuvuttaa. Absurdit tilanteet, uteliaiden ehtymätön joukko, lehmät, apinat ja jumalten juhlat saattelevat menoa.

Lukija pääsee polkupyörävaelluksella syvälle nykypäivän intialaiseen todellisuuteen, sillä Rämö tuntee maan hyvin. Maantieteen ja kehitysmaatutkimuksen opintojensa vuoksi hän vietti 1980- ja 1990-luvuilla yli vuoden Etelä-Aasiassa.

Yhtenä virikkeenä Intian-matkaan oli Matti Rämön henkilökohtainen menetys, josta syntyi ajatus viedä hyppysellinen äidin tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin.

Matti Rämö on helsinkiläinen Yle Teksti-TV:n toimittaja. Rämö harrastaa pitkiä polkupyöräreissuja eri puolilla maailmaa ja hänen matkoistaan on ilmestynyt jo kymmenen kirjaa.


Katso myös