Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia

Myrberg, Kai
Nimeke: Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia
Tekijät: Myrberg, Kai (Kirjoittaja)
Peltola, Jukka (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523753488
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.3.2021
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 16t 1m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 48.18 Keski- ja Itä-Aasia
Avainsanat: Korean kansantasavalta, diktatuuri, elämäntapa, eristys (eristäminen muista), ideologiat, johtajat, kansalaiset, kontrolli, matkailijat, palvonta, poliittinen historia, vallankäyttö, yhteiskuntakehitys
E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2022
A-formaatin pokkari
9,90 €

Pohjoiskorealainen eläinlääkäri vitsaili sikalassa vieraillessaan ja sanoi: ”Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia.” Miehestä raportoitiin viranomaisille. Hänet ammuttiin ja perhe vietiin työleirille.

Kai Myrbergin teos Pohjois-Koreasta on ainutlaatuinen yhdistelmä
matkakertomusta ja absurdin valtion vaiheiden kuvausta.

Kirja ei kerro vain matkalaisen eriskummallisista kokemuksista, vaan antaa myös tiiviin annoksen tietoa maan historiasta ja kehityksestä, sekä siitä, miten tämä outo valtio toimii.

Turisti matkaa Pohjois-Koreassa tarkasti vartioituna eri kohteisiin ollen mukana eräänlaisessa roolipelissä. Myrberg näkee maatilan, jossa ei ole eläimiä, valtatiet ilman autoja ja kirjaston, jossa ei ole kirjoja. Kaikki ei ole sitä, miltä sen halutaan näyttävän.

Teos etsii vastauksia siihen, miten Pohjois-Korea on kehittynyt maailman suljetuimmaksi valtioksi ja miten Kim Il Sungin aikoinaan luoma järjestelmä on selvinnyt pystyssä tähän päivään asti.

Kirja kuvaa myös tavallisen kansalaisen arkea jatkuvan, kaikenkattavan kontrollin alla. Valtava määrä ihmisiä on surmattu vuosikymmenten saatossa ja moni kärsii nälästä, arkielämän terrorisoimisesta tai vankileirituomiosta ilman oikeudenkäyntiä.

Yhteiskunta on kuitenkin muuttumassa, kun rahan valta kasvaa ja ulkomailta tuleva tieto muokkaa ihmisten ajatusmaailmaa.

Mikä on kansan kohtalo, jos maa hajoaa omaan mahdottomuuteensa?


Katso myös