Pohjois-Korean päiväkirja

Palin, Michael
Nimeke: Pohjois-Korean päiväkirja
Alkuteos: North Korea Journal
Tekijät: Palin, Michael (Kirjoittaja)
Dreger, Dough (Valokuvaaja)
Bonner, Nick (Valokuvaaja)
Leland, Jake (Valokuvaaja)
Paju, Päivi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523129634
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: North Korea Journal
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 171
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 40.8 Matkakuvaukset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: matkat, näyttelijät, juontajat, kuvausryhmät, televisiosarjat, matkailu, yhteiskuntakuvaus
Avainsanat: Korean kansantasavalta, juontajat, kuvausryhmät, matkailu, matkat, näyttelijät, televisiosarjat, yhteiskuntakuvaus
Palkittu matkailukirjojen ja -ohjelmien tekijä Michael Palin vietti vuonna 2018 filmiryhmineen kaksi viikkoa Pohjois-Koreassa. Tässä kirjassa hän kuvaa jäljittelemättömään tyyliinsä paikoin lähes surrealistisen matkansa päivästä päivään.
Hienoin valokuvin kuvitettu ja Palinin lämpimällä huumorilla ryyditetty kirja avaa harvinaisen näkymän suljettuun maahan.
Aiemmin jo 97 maata kiertänyt Palin kohtasi Pohjois-Koreassa todellisuuden, joka oli täysin toisenlainen kuin missään muualla. Maan, jonka kansa on täysin eristyksissä muusta maailmasta, ilman internetiä tai ulkomaan puhelinyhteyksiä, jossa sijaitsee maailman korkein asumaton rakennus, jossa pääkaupungin asukkaat heräävät joka aamu kovaäänisistä kaikuvaan johtajan ylistykseen ja jossa on 15 hyväksyttyä hiustenleikkuumallia.
Palin vie lukijan jyrkkien kontrastien matkalle. Pjongjang on huippumoderni pääkaupunki, jonne päästäkseen sen ulkopuolella asuvat pohjoiskorealaiset tarvitsevat matkustusluvan. Kaupungin rajojen ulkopuolella alkaa toinen todellisuus, köyhä maaseutu, joka ei näytä muuttuneen vuosikymmenten varrella.
Palin kuvailee elävästi näkemäänsä - ja sitä, mitä viranomaiset eivät tahdo hänen näkevän. Erityisen mielenkiintoisia ovat keskustelut, joita hänellä on tilaisuus käydä virallisten oppaiden, opettajien, propagandataiteilijoiden, sotilaiden ja maanviljelijöiden kanssa.


Katso myös