Pohjois-Korea ei koskaan pyydä anteeksi

Visser, Jeroen
Nimeke: Pohjois-Korea ei koskaan pyydä anteeksi
Alkuteos: Noord-Korea zegt nooit sorry
Tekijät: Visser, Jeroen (Kirjoittaja)
Kärkkäinen, Katja (Kääntäjä)
Häyrinen, Raiko (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523825956
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 10.10.2023
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Noord-Korea zegt nooit sorry
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 6t 32m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 32.18 Eri maiden poliittiset järjestelmät ja sisäpolitiikka
Avainsanat: 1990-luku, 2010-luku, tutkiva journalismi, poliittinen historia, konfliktit, sukellusveneet, soluttautuminen, vakoilijat, yhteiskuntakuvaus, kulttuurierot, ristiriidat, Korean kansantasavalta, Korean tasavalta
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2023

27,90 €

Pohjoiskorealaisen sotilaan tositarina on jännittävä kuin vakoojatrilleri.

Vuonna 1996 Etelä-Korean rannikolla ajoi karille vakoilemassa ollut pohjoiskorealainen sukellusvene. Miehistö yritti tuhota veneen, mutta räjähdys epäonnistui ja miehistön oli noustava maihin. Alkoi jahti, johon osallistui 40 000 Etelä-Korean sotilasta. Vain yksi sukellusveneen miehistön jäsen, perämies Lee, jäi henkiin. Kirja kertoo hänen uskomattoman tarinansa.

Kun hollantilainen journalisti Jeroen Visser kuuli sukellusveneen ja perämiehen tapauksesta, hän päätti selvittää Leen kohtaloa tarkemmin. Selvisi, että Lee ei joutunutkaan vankilaan vaan hän loikkasi Etelä-Korean armeijan palvelukseen.

Pohjois-Korea kohtelee loikkareita ankarasti, joten vielä vuosien jälkeenkin Lee olisi vaarassa, jos hänen olinpaikkansa paljastuisi. Pohjois-Korean tehokas vakoojatehdas tuottaa taitavia vakoojia, joille Leen eliminoiminen ei olisi ongelma eikä mikään.

Tarina heijastelee myös Etelä- ja Pohjois-Korean välisiä suhteita, kulttuurieroja ja epäluuloja.

Journalisti Jeroen Visser asui Etelä-Koreassa viiden vuoden ajan (2016-2020) hollantilaisen sanomalehden kirjeenvaihtajana. Hän huomasi kuitenkin kirjoittavansa artikkeleita enemmän Pohjois- kuin Etelä-Koreasta. Visser pani merkille, että molemmilla puolilla rajaa puhutaan kauniisti Koreoiden yhdistymisestä, mutta vuosina 1950-53 käyty Korean sota tuntuu yhä jatkuvan.


Katso myös