Pinnalla ja kätkössä

Robinson, Peter
Nimeke: Pinnalla ja kätkössä
Alkuteos: Aftermath
Tekijät: Robinson, Peter (Kirjoittaja)
Ohinmaa, Tiina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9525410307
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2006
Hinta: 12,90 € 3,90 € (3,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Aftermath
Kustantaja: Docendo
Sarja: Blue Moon
Julkaisuvuosi: 2006
Kieli: suomi
Sivumäärä: 448
Tuoteryhmät: Dekkarit ja jännitys
Dekkarit ja jännitys
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Eastvale, Leeds, Yorkshire, kaupungit, menneisyys, murha, poliisikirjallisuus, poliisilaitokset, psykologiset profiloijat, rikoskirjallisuus, sarjamurhaajat, seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalirikokset, väkivalta
Ylikomisario Alan Banks saa öisen hälytyksen. Perheriitaa hillitsemään kutsutut konstaapelit ovat törmänneet kauhistuttavaan näkyyn: talon rouva pahoinpideltynä, kellarissa kuollut tyttö. Poliisit ovat saaneet vastaansa veistä heiluttavan talon isännän – kohtalokkain seurauksin.

Kellarista löytyy lisää vainajia, eikä murhaajasta näytä olevan epäselvyyttä. Muuten ei mikään olekaan selvää, kaikkein vähiten pahoinpidellyn vaimon rooli. On menneisyyden salaisuuksia ja raiteiltaan suistuneita elämiä.

Banks, komisario Annie Cabbot ja oikeuspsykologi Jenny Fuller huomaavat, että talon vainajat eivät ole ainoita uhreja ja että syyllisyyden piiri voi olla laaja.

Peter Robinson (s. 1950) syntyi Englannissa, mutta muutti 1970-luvulla Kanadaan. Hän väitteli englannin kielen tohtoriksi Torontossa, missä hän nykyään myös asuu. Robinson käy usein entisessä kotimaassaan ja sijoittaa rikosromaaninsa synnyinseudulleen Pohjois-Englannin Yorkshireen. Sarjaan onkin vangittu vahvaa perienglantilaista tunnelmaa ja paikan tuntua. Ylikomisario Banks -dekkareista on aiemmin suomennettu yksitoista osaa. WSOY:n julkaisemista Maasta sinä olet tullut oli ensimmäinen. Banksin dekkareihin perustuva Ylikomisario Banks -tv-sarja on löytänyt faninsa myös Suomessa.


Katso myös