Persoonallisuus ja valta — Modernin Euroopan rakentajat ja tuhoajat

Kershaw, Ian
Nimeke: Persoonallisuus ja valta — Modernin Euroopan rakentajat ja tuhoajat
Alkuteos: Personality and Power: Builders and Destroyers of Modern Europe
Tekijät: Kershaw, Ian (Kirjoittaja)
Iso-Markku, Jaana (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523826717
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 12.10.2023
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Personality and Power: Builders and Destroyers of Modern Europe
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 590
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunnalliset elämäkerrat
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 91.8 Uusin aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valtionpäämiehet, poliittiset johtajat, valta, vallankäyttö, persoonallisuus, luonteenpiirteet, johtaminen, henkilöhistoria, historia
Avainsanat: 1900-luku, valtionpäämiehet, poliittiset johtajat, valta, vallankäyttö, persoonallisuus, luonteenpiirteet, johtaminen, henkilöhistoria, historia, Eurooppa
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Yksikin johtaja voi muuttaa historian kulkua – hyvässä ja pahassa.

Arvostettu englantilainen historioitsija pohtii, miten johtajan poikkeuksellinen luonne yhdistyneenä tietynlaiseen yhteiskunnalliseen tilanteeseen on tuottanut tuhoisia itsevaltiaita – ja toisaalta demokratiaa rakentaneita johtajia.

Teos rakentaa muotokuvaa johtajista, jotka ovat muovanneet maanosamme historiaa. Mikä näissä vahvoissa johtajissa ja heidän aikakaudessaan mahdollisti heidän toimintansa? Ja mihin tuo aikakausi päättyi?

Kershaw kertoo johtajien työskentelytavasta ja suhteesta heitä tukeviin hallitseviin rakenteisiin. Hän tuo esiin myös virheitä, joihin johtajat sortuivat valtansa loppuaikoina. Tavallisimpana niistä on ylimielisyys, joka ilmeneeerityisesti liian kauan vallassa olleissa diktaattoreissa.

Teoksessa tarkastelun alle joutuvat Lenin, Stalin, Hitler, Mussolini, Tito, Franco, Churchill, de Gaulle, Adenauer, Gorbatšov, Thatcher ja Kohl.

Palkittu historioitsija Sir Ian Kershaw (s. 1943) tunnetaan erityisesti Natsi-Saksan asiantuntijana ja Hitler-tutkijana. Hän on toiminut nykyhistorian professorina ja BBC:n historiallisten tv-dokumenttien neuvonantajana. Kershaw on on British Academyn ja Royal Historical Societyn jäsen.


Katso myös