Paras hävittäjä Suomelle — Hornetin seuraajaehdokkaat

Perttula, Pentti
Nimeke: Paras hävittäjä Suomelle — Hornetin seuraajaehdokkaat
Tekijät: Perttula, Pentti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522915092
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2018
Hinta: 14,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
IT, tiede ja tekniikka
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 39.6 Ilmavoimat. Ilmasodankäynti
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: puolustusvoimat, hävittäjät (sotilaslentokoneet), hankinta, sotakalusto, ilmavoimat, ilmasota, aseteknologia, puolustusjärjestelmät, puolustuspolitiikka
Avainsanat: Suomi, aseteknologia, hankinta, hävittäjät (sotilaslentokoneet), ilmasota, ilmavoimat, puolustusjärjestelmät, puolustuspolitiikka, puolustusvoimat, sotakalusto
E-kirja, 2018
EPUB
9,90 €

Suomen merkittävin asehankinta puhuttaa!

Teos esittelee Hornetin seuraajaehdokkaat, niiden vahvuudet ja heikkoudet. Kirja on tarkoitettu kaikille ilmailusta, tekniikasta ja Suomen maanpuolustuksesta kiinnostuneille.

Ilman hävittäjälentokoneita ei Suomea pystytä puolustamaan. Ilmatorjunnalla voidaan suojata tärkeitä kohteita, mutta sillä ei pystytä luomaan valtakunnallista suojaa ilmauhkaa vastaan. Miehittämättömät ilmaalusjärjestelmät eivät myöskään vastaa hävittäjien suorituskykyä, tehtäväkenttää ja ominaisuuksia todennäköisesti vielä vuosikymmeniin, jos koskaan.

Nykyajan hybridisodankäyntiin, jonka operaatioille on luonteenomaista suuri nopeus, voidaan reagoida vain välittömässä valmiudessa olevilla kyvyillä, jotka voidaan suunnata hyvin lyhyellä viipeellä maahantunkeutujaa vastaan. Hävittäjäilmavoima on siihen nopein tapa.

Nykyinen Ilmavoimien Boeing F/A-18C/D Hornet -kalusto vanhenee ja poistuu käytöstä vuosina 20252030. Sen vuoksi puolustusministeriö käynnisti vuonna 2015 niiden korvaamiseen tähtäävän hankkeen, jonka ehdokkaiksi valikoitui viisi konetyyppiä: ruotsalainen Saab JAS 39E/F Gripen, brittiläis-saksalais-italialais-espanjalainen Eurofighter Typhoon, ranskalainen Dassault Rafale sekä amerikkalaiset Lockheed-Martin F-35 Lightning II ja Boeing F/A-18E/F Super Hornet.

Sotilasilmailutoimittaja Pentti Perttula kirjoitti teoksen, koska yhteiskunnallisesti merkittävästä hankkeesta käytävä keskustelu ansaitsee selkeämpää tietoutta kuin tällä hetkellä on helposti saatavissa.


Katso myös