Paikka hyvässä perheessä

Steen, Helena
Nimeke: Paikka hyvässä perheessä
Tekijät: Steen, Helena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523752511
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.2.2021
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Sarja: Parempaa väkeä 1
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 1930-luku, Iso-Britannia, ajankuvaus, luokkaerot, palvelusväki, romanssit (ihmissuhteet), suomalaiset, säätyläiset, työskentely ulkomailla, ylioppilaat
Äänikirja, 2021
MP3
12,90 €

Kovakantinen kirja, 2021
Painettu suojapaperi
24,90 €

Piian osa ei 1930-luvun Englannissa ollut helppo - varsinkaan suomalaistytölle.

Helena Steenin esikoisromaani avaa elävästi lukijan eteen 1930-luvun Englannin tapoineen ja vaatteineen, autoineen ja aatteineen.

Anni on lapsellinen ja hemmoteltu varakkaan karjalaisperheen tytär, joka lähetetään 1933 ulkomaille piikomaan lähisuvun mielestä sopimattoman käytöksen takia.

Laivalla matkalla Englantiin Anni tapaa Martin, suomalaisen liikemiehen, johon hän rakastuu. He joutuvat laivamatkan jälkeen erilleen, ja Anni aloittaa kovan työn isäntäperheessä Devonissa. Isäntäperheen herran ja rouvan avioliitto rakoilee, ja herra alkaa pian kiinnostua Annista.

Vauhdikas Anni ystävystyy naapuriperheen palvelijan kanssa ja törmää luokkayhteiskunnan rajoihin ja kulttuurieroihin. Kouluja käyneen nuoren suomalaisnaisen ei ole helppoa alistua vanhakantaiseen palvelijan rooliin, etenkään kun maailma ympärillä muuttuu kovaa vauhtia.

Vanha Downton Abbeysta tuttu Englanti luokkajakoineen, herrasväkineen ja palvelijoineen on yhä voimissaan, mutta muutoksen tuuli puhaltaa - niin palvelijoiden keittiöissä kuin herrasväen salongeissa.

Paikka hyvässä perheessä aloittaa Parempaa väkeä -romaanisarjan.


Katso myös